Satser på regerings-støtte til bedre kollektiv trafik

21. februar 2014 Uncategorized

To landsbyer, Kær Halvø og Dynt-Skelde-Gammelgab, arbejder med at finde de bedste måder at mindske CO2-udslippet på, så det både er godt for miljøet og pengepungen. Et stort skridt på vejen er indførelse af fjernvarmenettet til Kær Halvø. Borgerne har selv med stor ihærdighed og hjælp fra et hold studerende ved Mads Clausens Instituttet fået aftalen i hus hos Sønderborg Fjernvarmeforsyning.bus-sydtrafik

Artiklen fortsætter under annoncen

En af de vigtige samarbejdspartnere med landdistrikterne i Sønderborg, når talen falder på klima, er ProjectZero.

”Test-En-Elbil”-projektet er afsluttet i 2013. Samtidig er der holdt møder omkring delebilordninger og cykeltiltag – spændende tiltag, der skal gennemføres i løbet af 2014.

Måske et skridt videre

Det viser sig nu, at regeringen har samlet en pose penge, som kan gavne trafik-visionerne i landsbyerne i Sønderborg Kommune.

Regeringen har oprettet en pulje til investeringer i kollektiv trafik i tyndt befolkede områder og kommuner. Der bliver afsat 57 mio kr. hvert år frem til 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er at give kommuner, regioner og trafikselskaber mulighed for at byde ind med – og få støtte til – forslag, som kunne genoprette noget af den forsvundne bustrafik og i det hele taget øge den kollektive trafik på en innovativ måde. projectzero

Landdistriktsudvalget er blevet anbefalet at søge ind på denne pulje, da kommunen arbejder med trafik i landdistrikterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen indstiller, at der nedsættes en “trafik-ad hoc-gruppe” med personer fra Landdistriktsudvalget, ProjectZero, Kørselskontoret, Vej & Park, ildsjæle, Landsbyforum m.fl.

Denne gruppe kan forberede et projekt til ansøgning i regeringens pulje pr. 1. februar 2015.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...