Sdr. Havnegade: Frode Sørensen fik 111 protest-underskrifter

10. juli 2014 Politik

Torsdag formiddag fik formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Frode Sørensen overrakt 111 underskrifter på, at der skal gøres noget ved trafikken i Sdr. Havnegade.

Initiativtagerne til underskrifterne er Madeleine Mosberg.

Madeleine Mosberg giver Frode Sørensen de 111 underskrifter.

Madeleine Mosberg giver Frode Sørensen de 111 underskrifter.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De fleste af dem, der har skrevet under, ser gerne, at Sdr. Havnegade lukkes for trafik, siger Madeleine Mosberg, inden hun giver Frode Sørensen papirerne med alle navnene.

– Andre foreslår, at der lukkes for trafik i aftentimerne.

Forklaringen på, at trafikken skal reduceres eller helt væk fra Sdr. Havnegade er, at  bilosen siver ind i lejlighederne fra de biler, der holder og venter ved chikanerne – og trafikos er heller ikke sagen for alle de gæster, der sidder udenfor restauranterne og spiser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil kommer så støjgenerne fra busser, lastbiler og korteger med både biler og motorcykler. Promenadekørslen sker især når kongeskibet ligger ved slottet.

– I får ikke mig til at gøre noget for, at folk ikke kommer og ser Dannebrog, siger Frode Sørensen. Men det betyder ikke, at han ikke kan se, der er visse problemer for beboerne i Sdr. Havnegade.

– I Teknik- og Miljøudvalget arbejder vi på en plan for al trafikken i kommunen. Og her er Sdr. Havnegade også med, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Problemet er, at vi skal vide, hvem der skal have trafikken ind i deres gade, hvis vi lukker af for biler et andet sted, siger Frode Sørensen.

Vanvids-bilisternepoliti 1

For et par uger siden blev der holdt møde mellem Sønderborg Kommune og politiet. Mødet handlede om de bilister, der kører som vanvittige i Sdr. Havnegade og mange andre steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Dem sætter politiet for alvor efter nu, siger Frode Sørensen. Han fortæller, at de hensynsløse bilister er politiets problem og glæder sig over, at der kommer store tal på bødeblokken.

Madeleine Mosberg og de 110 andre, der har skrevet under på brevet til Frode Sørensens udvalg, blev ikke det mindste klogere efter at papirerne havde skiftet hænder.

Sdr. Havnegade er en del af Sønderborg Kommune ganske som mange andre gader og veje – og trafikken bliver næppe sendt via Lille eller Store Rådhusgade, når Dannebrog er på besøg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...