Fælleslisten: Sergent blev grebet af politik

8. oktober 2013 Uncategorized

Martin Jurek, der til daglig bruger energien som sergent på Flyvestation Skrydstrup, bor i et af de sociale boligområder og det har sat en masse tanker i gang.

– Ja, jeg har siddet i sofaen og tænkt på, der kan gøres rigtigt meget for, at mennesker trives, siger han.

Martin Jurek vil gøre noget for de sociale boligområder.

Martin Jurek vil gøre noget for de sociale boligområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er specielt indsatsen i de sociale boligområder, han brænder for – og for ham handler det slet ikke om de store, dyre projekter, der har det med bare at vare en tid. Sådan nogle projekter har det med at blive glemt, når der først er skrevet en rapport.

– Jeg vil arbejde for at sætte ting i gang, som lokale mennesker tager ejerskab for. For eksempel kan det være beboerne i Nørager, der selv sætter bænke op eller laver legepladser, siger han. Hvis kommunen eller boligforeningen gør, det, så er det dem, der ejer den.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis beboerne bygger legepladsen, så siger de “vores” legeplads og så bliver den ikke ramt af hærværk, siger Martin Jurek. Når beboere mødes på kryds og tværs og arbejder sammen, så opstår der fællesskab og det har rigtigt mange sidegevinster.

– Det værner mod ensomhed, som er en af de hel store trusler mod sundheden, siger han.

Han håber, der er nok, der vil stemme på ham, så han kan arbejde for mere fælleskab i boligområderne gennem både sociale, praktiske og kulturelle tiltag. Fælleskab gør nemlig Sønderborg til et endnu dejlige sted at bo.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 112, Gråsten

Politiet jagtede en motorcyklist

16. september 2021 112

Onsdag middag ville en politipatrulje standse en motorcykel, som kørte på motorvejen i retning mod Sønderborg, men motorcyklisten stak af. “Patruljen satte efter motorcyklen og i Gråsten by sluttede jagten, da motorcyklisten væltede i et sving på Slotsgade ved Fredensgade”, siger politikommissær Jan Rasmussen. Motorcyklisten – en 29-årig mand fra Aabenraa – fik det, som […]

Læs mere...