SF arbejder for et Snoezelhus i Sønderborg

7. september 2013 Uncategorized

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Et Snoezelhus er det hollandske ord for et Sansehus, som giver handikappede  mulighed for at få et bedre velbefindende, en mere afbalanceret adfærd, mindre fysisk og psykisk uro og en forbedring af  evnen til at klare  en række svære situationer i dagligdagen.

 

Der opføres snoezelhuse forskellige steder i Danmark. I det syddanske område er der endnu kun opført et snoezelhus – det ligger i Esbjerg.

 

Et snoezelhus er betegnelsen for et sted, hvor handicappede kan få stimuleret deres sanser .Huset kan bruges af alle, i alle aldre. Specielt handicappede børn med sanseproblemer vil have særlig glæde af dette tilbud. Eksempelvis kan nævnes personer med fysisk og psykisk udviklingshæmning, autister, demente, apoplexiramte, personer med downsyndrom, stress, indlæringsvanskeligheder, koncentrationsbesvær, psykiske lidelser, traumatisk hjerneskade, urolig og udadreagerende adfærd

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Et snoezelhus i Sønderborg er et stærkt savnet tilbud, som SF gerne ser etableret. Det vil øge livskvaliteten for en række borgere, understøtte en mere optimal ressourceanvendelse og medvirke til at sætte kommunen på landkortet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...