SF arbejder for et Snoezelhus i Sønderborg

7. september 2013 Uncategorized

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Et Snoezelhus er det hollandske ord for et Sansehus, som giver handikappede  mulighed for at få et bedre velbefindende, en mere afbalanceret adfærd, mindre fysisk og psykisk uro og en forbedring af  evnen til at klare  en række svære situationer i dagligdagen.

 

Der opføres snoezelhuse forskellige steder i Danmark. I det syddanske område er der endnu kun opført et snoezelhus – det ligger i Esbjerg.

 

Et snoezelhus er betegnelsen for et sted, hvor handicappede kan få stimuleret deres sanser .Huset kan bruges af alle, i alle aldre. Specielt handicappede børn med sanseproblemer vil have særlig glæde af dette tilbud. Eksempelvis kan nævnes personer med fysisk og psykisk udviklingshæmning, autister, demente, apoplexiramte, personer med downsyndrom, stress, indlæringsvanskeligheder, koncentrationsbesvær, psykiske lidelser, traumatisk hjerneskade, urolig og udadreagerende adfærd

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Et snoezelhus i Sønderborg er et stærkt savnet tilbud, som SF gerne ser etableret. Det vil øge livskvaliteten for en række borgere, understøtte en mere optimal ressourceanvendelse og medvirke til at sætte kommunen på landkortet.

Skrevet af: Ole [email protected]
10. december 2023 Kultur, Sønderborg

Masser af familier så deres børn optræde i Så’ det Jul i Alsion

10. december 2023 Kultur

Både lørdag og søndag eftermiddag havde alle børnene fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor deres familier siddende på tilskuerpladserne i Alsions koncertsal, så de kunne opleve korets årlige julekoncert. Balletbørnene fra Sønderjysk Danseakademi havde, som pige- og drengekoret, også opbakning fra deres familier – og de kunne bare sætte sig og nyde korene, som fik opbakning […]

Læs mere...