SF har sikret klausuler mod social dumping – liste A vil det samme

31. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

SF er godt tilfreds med at Sønderborg kommune nu har fået vedtaget både sociale klausuler der sikrer praktik og lærepladser til unge under uddannelse, og arbejdsklausuler der forhindrer social dumping.

Jørgen Jørgensen, socialudvalgsformand satte social dumping på Byrådets dagsorden.

Jørgen Jørgensen, socialudvalgsformand satte social dumping på Byrådets dagsorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byråd besluttede den 24.april i år at anvende arbejdsklausuler, som beskytter såvel danske arbejdere som danske virksomheder mod social dumping ved arbejder udført for Sønderborg kommune.  Hvor omfattede social dumping er, blev anskueliggjort på et møde med 3F og Metal arrangeret af SF.

På baggrund af de chokerende kendsgerninger, er det nu krav til at alle virksomheder der leverer ydelser til Sønderborg Kommune, at de forpligter sig til at sikre, at deres ansatte og eventuelle underleverandører har løn og ansættelsesforhold som dansk arbejdskraft i området. Det skulle forhindre unfair konkurrence fra især østeuropæiske virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg kommune kan til enhver tid kræve dokumentation for, at der ikke sker social dumping.  Og skulle der opstå berettiget krav om yderligere løn fra ansatte, kan kommunen tilbageholde betalinger for at sikre de ansattes retmæssige løn.

Redaktionen:

På et vælgermøde på Produktionshøjskolen den 13. november har Socialdemokraterne pudsigt nok social dumping på dagsordenen i samarbejde med LO.

– Vi er optaget af at kommunerne benytter sociale klausuler i forbindelse med større anlægsopgaver. Det skal sikres at arbejdet udføres på danske løn- og ansættelsesforhold også for underentreprenørernes vedkommende. Der skal også rejses krav om at virksomheder der får ordrer for kommunen stiller lære- uddannelsespladser til rådighed, skriver de i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen, Socialdemokraterne svarer: http://sonderborgnyt.dk/?p=23748

 

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...