SF: Sønderborg er et skidt sted for unge på kontanthjælp

19. september 2014 Uncategorized

Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Med kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft i januar, er det bestemt ikke ligegyldigt for de unge under 30 år, om de af kommunen bliver

jpg” alt=”Jørgen Jørgensen synes ikke, at Jobcenter har droppet kassetænkningen efter det nye byråd trådte til. Sidste år kritiserede Socialdemokraterne selv kassetænkningen.” width=”240″ height=”210″ /> Jørgen Jørgensen synes ikke, at Jobcenter har droppet kassetænkningen efter det nye byråd trådte til. Sidste år kritiserede Socialdemokraterne selv kassetænkningen.

erklæret uddannelsesparate eller ej. Det er himmelvid forskel på, om man kan få fuld kontanthjælp på 10.689 kr. om måneden, eller om man bliver pålagt at tage en uddannelse og kun får en halv kontanthjælp på 5.857 kr., hvilket svarer til SU.

I Åbenrå kommune vurderer man, at under 32 procent af de unge på kontanthjælp kan komme i uddannelse inden for et år. I Sønderborg forventer man, at det samme vil kunne lade sig gøre for 56 procent af de unge på kontanthjælp.

Der er jo også masser af penge at spare på den konto.

Kassetænkning hedder det vist.

Noget Sønderborg kommune tilsyneladende går højere op i, end det individuelle hensyn til om den unge overhovedet er i stand til at kunne tage en uddannelse inden for et år.

Udsatte og sårbare unge, af den ene eller anden grund, fysisk eller psykisk, skal ikke påduttes en uddannelse, de ikke har mulighed for at gennemføre, bare fordi der er kroner at spare.

Det er ikke i orden.

Og da slet ikke i en kommune med socialdemokratisk borgmester.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk