SF: Sønderborg er et skidt sted for unge på kontanthjælp

19. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Med kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft i januar, er det bestemt ikke ligegyldigt for de unge under 30 år, om de af kommunen bliver

Jørgen Jørgensen synes ikke, at Jobcenter har droppet kassetænkningen efter det nye byråd trådte til. Sidste år kritiserede Socialdemokraterne selv kassetænkningen.

Jørgen Jørgensen synes ikke, at Jobcenter har droppet kassetænkningen efter det nye byråd trådte til. Sidste år kritiserede Socialdemokraterne selv kassetænkningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

erklæret uddannelsesparate eller ej. Det er himmelvid forskel på, om man kan få fuld kontanthjælp på 10.689 kr. om måneden, eller om man bliver pålagt at tage en uddannelse og kun får en halv kontanthjælp på 5.857 kr., hvilket svarer til SU.

I Åbenrå kommune vurderer man, at under 32 procent af de unge på kontanthjælp kan komme i uddannelse inden for et år. I Sønderborg forventer man, at det samme vil kunne lade sig gøre for 56 procent af de unge på kontanthjælp.

Der er jo også masser af penge at spare på den konto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kassetænkning hedder det vist.

Noget Sønderborg kommune tilsyneladende går højere op i, end det individuelle hensyn til om den unge overhovedet er i stand til at kunne tage en uddannelse inden for et år.

Udsatte og sårbare unge, af den ene eller anden grund, fysisk eller psykisk, skal ikke påduttes en uddannelse, de ikke har mulighed for at gennemføre, bare fordi der er kroner at spare.

Det er ikke i orden.

Og da slet ikke i en kommune med socialdemokratisk borgmester.

 

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...