SF: Vi må sikre lærerne gode lokale aftaler

6. november 2013 Uncategorized

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Jeg har været til politisk møde om folkeskole. Inviteret af den lokale lærerkreds. Det var tydeligt hvor frustreret lærerne er over både over den nye overenskomst, der ved lov er trukket ned over hovederne på dem, men også over den nye skole reform. Og jeg forstår dem godt.

Jørgen Jørgensen er selv ramt på samme måde som folkeskolelærerne, så han forstår dem helt og fuldt.

Jørgen Jørgensen er selv ramt på samme måde som folkeskolelærerne, så han forstår dem helt og fuldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye overenskomst er et misfoster, der hører industrisamfundet til. Man stempler ind og stempler ud, og alle ens bevægelser bliver målt og vejet. Som i industrisamfundet. Sådan bliver man ikke en god underviser. Til dét kræves engagement, intuition, empati og stor faglig viden. Og respekt for lærergerningen. Og det er netop, hvad lærerne ikke har fået, efter at KL og regeringen tromlede henover dem i forårets lockout.

SF føler et stort ansvar for folkeskolen i Sønderborg Kommune. Det er derfor magt påliggende for os, at genskabe arbejdsglæden og den faglige stolthed hos lærerne. Det gøres bedst ved at anerkende lærernes faglige kompetencer og inddrage dem i arbejdet med at implementere den nye folkeskolereform. Og ved samtidig at tilbyde dem en lokal aftale, der sikrer ordentlige og rimelige arbejdsforhold.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...