SFO-taksterne fik en ekstra omgang i byrådet

3. december 2014 Uncategorized

På onsdagens byrådsmøde skulle byrødder sige god for de takster, som borgerne skal betale for de mange forskellige ydelser, som kommunen leverer. En af ydelserne er pasning i SFO’erne.

Peter Hansen tror, at når e høje SFO-takster fastholdes, så ender det med tomme lokaler.

Peter Hansen tror, at når e høje SFO-takster fastholdes, så ender det med tomme lokaler.

“Og Venstre foreslår, at prisen i SFO sættes 20 procent ned”, siger Peter Hansen Han fortæller, at han ved, at deres forslag ikke har nogen gang i byrådet, så Venstre skal nok lade være med at stemme imod flertalsgruppen og Dansk Folkeparti.

Når Venstre vil have prisen i SFO’erne sat bned, så er der en forklaring og den kommer fra Tage Petersen, der er tidligere formand for Børne- og Uddannelsesudvalget:

“Vi ser antallet af børn i SFO’erne daler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske er prisen ikke hele forklaringen, men forældre får altså mindre for de samme penge”, siger Tage Petersen. Og ovenpå den debat, hvor det lige var blevet fremhævet, at intelligente besparelser betyder mere for de samme penge eller eller samme ydelse til lavere pris, så kunne man tro, at det også skulle gælde børnefamilierne.

Jesper Kock fra Socialdemokraterne har noteret sig, at antallet af børn i SFO’erne i kommuner, der har sat prisen ned, også er faldende.

“Og i Sønderborg får forældrene det samme for pengene som hidtil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bare i kortere tid”, siger han.

Lidt på afstand

Helge Larsen ser SFO’problemerne i et noget større perspektiv.

Sundhedsformand Helge Larsen mener, at der skal bruges tid på at se, hvilke behov, der opstår i kølvandet på heldagsskolen.

Sundhedsformand Helge Larsen mener, at der skal bruges tid på at se, hvilke behov, der opstår i kølvandet på heldagsskolen.

“Heldagsskole er en ny situation og den har konsekvenser hist og her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dem er vi nødt til at se samlet, inden vi reagerer”, siger Helge Larsen fra Socialdemokraterne. Lige nu venter kommunen på at høre, hvad forældrene mener om situationen.

“Når vi ved det, så kan vi lave vores egen Sønderborg-model, der kommer til at passe til de behov, der viser sig at være”, siger han.

Den tanke støttes af Jesper Kock, der opfordrer Venstre til at byde ind med deres tanker, når det vides, hvad forældrene har på hjerte.

“Når priserne på SFO fastholdes, så ender vi med at lukke SFO’erne og hvis det er planen for flertalsgruppen, så skal i bare sige det”, lyder det fra Peter Hansen.

Efter at have nedstemt Venstres forslag om at sætte SFO-taksterne ned, så stemte hele byrådet for det punkt, der hedder Takstbladet.

,.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Samfund, Sønderborg

Ingen områder i Sønderborg er tæt på automatisk nedlukning – se tallet for dit område her

16. april 2021 COVID-19

Nye beregninger fra Statens Serum Institut viser, hvad den såkaldte testjusterede incidens er for hver af landets sogne. Et sogn kan blive lukket automatisk ned, hvis det testjusterede incidenstal er på flere end 400 nye smittede per 100.000 indbyggere, at antal af smittede er på mindst 20 personer og at positivprocenten er mindst to procent. […]

Læs mere...