SFO-taksterne fik en ekstra omgang i byrådet

3. december 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

På onsdagens byrådsmøde skulle byrødder sige god for de takster, som borgerne skal betale for de mange forskellige ydelser, som kommunen leverer. En af ydelserne er pasning i SFO’erne.

Peter Hansen tror, at når e høje SFO-takster fastholdes, så ender det med tomme lokaler.

Peter Hansen tror, at når e høje SFO-takster fastholdes, så ender det med tomme lokaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og Venstre foreslår, at prisen i SFO sættes 20 procent ned”, siger Peter Hansen Han fortæller, at han ved, at deres forslag ikke har nogen gang i byrådet, så Venstre skal nok lade være med at stemme imod flertalsgruppen og Dansk Folkeparti.

Når Venstre vil have prisen i SFO’erne sat bned, så er der en forklaring og den kommer fra Tage Petersen, der er tidligere formand for Børne- og Uddannelsesudvalget:

“Vi ser antallet af børn i SFO’erne daler. Måske er prisen ikke hele forklaringen, men forældre får altså mindre for de samme penge”, siger Tage Petersen. Og ovenpå den debat, hvor det lige var blevet fremhævet, at intelligente besparelser betyder mere for de samme penge eller eller samme ydelse til lavere pris, så kunne man tro, at det også skulle gælde børnefamilierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Kock fra Socialdemokraterne har noteret sig, at antallet af børn i SFO’erne i kommuner, der har sat prisen ned, også er faldende.

“Og i Sønderborg får forældrene det samme for pengene som hidtil. Bare i kortere tid”, siger han.

Lidt på afstand

Helge Larsen ser SFO’problemerne i et noget større perspektiv.

Sundhedsformand Helge Larsen mener, at der skal bruges tid på at se, hvilke behov, der opstår i kølvandet på heldagsskolen.

Sundhedsformand Helge Larsen mener, at der skal bruges tid på at se, hvilke behov, der opstår i kølvandet på heldagsskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Heldagsskole er en ny situation og den har konsekvenser hist og her. Dem er vi nødt til at se samlet, inden vi reagerer”, siger Helge Larsen fra Socialdemokraterne. Lige nu venter kommunen på at høre, hvad forældrene mener om situationen.

“Når vi ved det, så kan vi lave vores egen Sønderborg-model, der kommer til at passe til de behov, der viser sig at være”, siger han.

Den tanke støttes af Jesper Kock, der opfordrer Venstre til at byde ind med deres tanker, når det vides, hvad forældrene har på hjerte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når priserne på SFO fastholdes, så ender vi med at lukke SFO’erne og hvis det er planen for flertalsgruppen, så skal i bare sige det”, lyder det fra Peter Hansen.

Efter at have nedstemt Venstres forslag om at sætte SFO-taksterne ned, så stemte hele byrådet for det punkt, der hedder Takstbladet.

,

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Munter dinnerkoncert med Jens Jacob Tychsen

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var der igen dinnerkoncert på Sergenten i Sønderborg, hvor gæsterne først nød en fantastisk menu, der var sat sammen af Hotel Alsiks stjernekok, Jesper Koch, og han team – og derefter kom Jens Jacob Tychsen på scenen. Rigtig mange kender ham som den arrogante Hr. Weyse i tv-serien Badehotellet – og det viste […]

Læs mere...