Skal du være med i Stafet for Livet i Gråsten

26. maj 2022 Gråsten

Efter 13 år med Stafet For Livet i Sønderborg, hvor tæt på 7.000 deltagere gennem årene fik indsamlet 1,9 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde, sluttede denne æra med den sidste Stafet i 2019.

Det erfarer Orla Skovlund Hansen fra Gråsten, som også er lokalformand for Kræftens Bekæmpelse og tænker:

“Det kan da ikke være rigtigt, at Sønderborgs Kommune, ikke længere skal have en Stafet For Livet”.

Derfor tog Orla Skovlund Hansen initiativ til at starte en helt ny Stafet i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi får hurtigt arrangeret informationsmøder i Gråsten og det lykkedes på kort tid at få samle en ny styregruppe på 12-13 personer, som med stort engagement og kreativitet nu arbejder med et spændende program for den første Stafet For Livet i Gråsten. Den kommer til at foregå lørdag den 10. september 2022, på Ringriderpladsen i Gråsten” fortæller Orla Skovlund Hansen i en pressemeddelelse.

Stafet For Livet Gråsten er en dag for hele familien, hvor man kan gå eller løbe på den anlagte bane på Ringriderpladsen eller besøge FDF Gråstens aktivitetsområde, hvor der vil være aktiviteter for både store og små.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra scenen vil der i løbende være underholdning.

”Vi kan allerede nu afsløre, at der på scenen vil være en overraskelse som man måske ikke lige havde set komme”, siger Orla Skovlund Hansen, der har en helt personlig grund til at involvere sig i Kræftens Bekæmpelse og i Stafet For Livet:

I 2013 bliver Orla diagnosticeret med Kronisk Leukæmi – en kræftsygdom som rammer de hvide blodlegemer. Før år 2000 var der ikke nogen behandlinger som kunne helbrede denne sygdom, som gav max. 5 år at leve i. Men i år 2000 kom der, efter intensiv forskning, en medicinsk behandling på markedet, som holder denne type leukæmi i skak. Med den nye behandling, kan man med livslang og daglig medicinsk behandling, leve med denne sygdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er netop derfor Orla Skovlund Hansen er gået ind i arbejdet og bruger en stor del af fritiden på arbejdet i Kræftens Bekæmpelse.

”Forskning er bare så vigtigt i kampen mod kræft, det er min egen historie et godt eksempel på. Hvis ikke forskerne havde fundet frem til en behandling mod denne type leukæmi, så havde jeg ni år efter diagnosen, ikke skullet tænke på Stafet For Livet. Det motiverer mig at kunne gøre en forskel, ved at lægge lidt af min fritid i arbejdet, i Kræftens Bekæmpelse og i Stafet For Livet”, siger Orla Skovlund Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stafet for Livet er en dag, hvor vi hylder FÆLLESSKABET og HÅBET.

Vi står sammen og går sammen i kampen mod kræft og vi mindes dem, vi har mistet og støtter dem, der kæmper. Det er en dag, hvor vi hylder Fighterne som er nuværende og tidligere kræftpatienter.

Fighterne er Stafettens æresgæster og i Fighterteltet bliver der kræset og hygget om dem, bl.a. med brunch og et helt særligt program – og selvfølgelig deltager Fighterne gratis hele dagen.

Stafet For Livet Gråsten er i år en 12-timers-stafet som starter lørdag den 10. september kl. 10:00 og dagen rundes af med en rørende lysceremoni kl. 21.30.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her tænder vi lysposerne. Sognepræst ved Gråsten Slotskirke, Hanne Beierholm Christensen, holder Lystalen, efterfulgt af fællessang og ét minuts stilhed.

Du kan deltage på et hold og gå sammen med venner, familie og kolleger mod kræft.

Du kan deltage som Fighter, hvis du er nuværende eller tidligere kræftpatient. Som Fighter er du æresgæst ved Stafet For Livet og stafetten indledes med en fighterrunde, hvor alle Fightere bliver hyldet for deres kamp mod kræft.

Du kan tilmelde dig her på Stafet for Livet.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...