Slesvigsk Parti skal arbejde for hele landsdelen

22. oktober 2013 Uncategorized

Slesvigsk Parti vil ikke nøjes med at være det tyske mindretalsparti i Sønderjylland. Det satser på at blive et regionalt parti, der også henter vælgere uden for mindretallet.

Og partiet er godt på vej, mener Stephan Kleinschmidt.

Stephan Kleinschmidt arbejder for, at der kommer stemmer fra flere end det såkaldte mindretal.

Stephan Kleinschmidt arbejder for, at der kommer stemmer fra flere end det såkaldte mindretal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti har et mandat i byrådet i Haderslev, to i Tønder, to i Aabenraa og et i Sønderborg.

Det er beskyttet af særlige mindretalsbestemmelser.

– Hvis partiet ikke bliver repræsenteret i et af de fire byråd, kan det få et tillægsmandat i byrådet uden stemmeret, såfremt det blot får 25 procent af stemmerne for det billigste mandat. I den seneste valgperiode har det ikke været nødvendigt at bruge den mindretalsbeskyttelse, fordi partiet har fået fuldgyldige mandater.Slesvigsk

Artiklen fortsætter under annoncen

– De sønderjyske byråd er forpligtet til at have 31 mandater, så længe Slesvigs Parti ved to valg er i stand til at opnå stemmer nok til et mandat. Hvis partiet ikke opnår stemmer nok ved to valg, kan byrådet reducere antallet af medlemmer. Det vil betyde, at mindre partiet får sværere ved at opnå valg.

Selvkørende

Bestemmelserne skal sikre, at det tyske mindretal i Sønderjylland kan få politisk indflydelse, men hvis det står til Stephan Kleinschmidt, får Slesvigsk Parti ikke brug for mindretalsbeskyttelse i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi skal være et regionalt parti, der rækker ud over mindretallet. Slesvigsk Parti skal arbejde for landsdelen og ikke snævre partipolitiske interesser, siger hantil tv.syd.

I den seneste valgperiode har byrådsmedlemmerne søgt indflydelse sammen med flertallet, uanset om det har været rødt eller blåt.

Slesvigsk Parti blev stiftet i 1920 som en politisk platform for det tyske mindretal i Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...