Slesvigsk Parti skal arbejde for hele landsdelen

22. oktober 2013 Uncategorized

Slesvigsk Parti vil ikke nøjes med at være det tyske mindretalsparti i Sønderjylland. Det satser på at blive et regionalt parti, der også henter vælgere uden for mindretallet.

Og partiet er godt på vej, mener Stephan Kleinschmidt.

Stephan Kleinschmidt arbejder for, at der kommer stemmer fra flere end det såkaldte mindretal.

Stephan Kleinschmidt arbejder for, at der kommer stemmer fra flere end det såkaldte mindretal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti har et mandat i byrådet i Haderslev, to i Tønder, to i Aabenraa og et i Sønderborg.

Det er beskyttet af særlige mindretalsbestemmelser.

– Hvis partiet ikke bliver repræsenteret i et af de fire byråd, kan det få et tillægsmandat i byrådet uden stemmeret, såfremt det blot får 25 procent af stemmerne for det billigste mandat. I den seneste valgperiode har det ikke været nødvendigt at bruge den mindretalsbeskyttelse, fordi partiet har fået fuldgyldige mandater.Slesvigsk

Artiklen fortsætter under annoncen

– De sønderjyske byråd er forpligtet til at have 31 mandater, så længe Slesvigs Parti ved to valg er i stand til at opnå stemmer nok til et mandat. Hvis partiet ikke opnår stemmer nok ved to valg, kan byrådet reducere antallet af medlemmer. Det vil betyde, at mindre partiet får sværere ved at opnå valg.

Selvkørende

Bestemmelserne skal sikre, at det tyske mindretal i Sønderjylland kan få politisk indflydelse, men hvis det står til Stephan Kleinschmidt, får Slesvigsk Parti ikke brug for mindretalsbeskyttelse i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi skal være et regionalt parti, der rækker ud over mindretallet. Slesvigsk Parti skal arbejde for landsdelen og ikke snævre partipolitiske interesser, siger hantil tv.syd.

I den seneste valgperiode har byrådsmedlemmerne søgt indflydelse sammen med flertallet, uanset om det har været rødt eller blåt.

Slesvigsk Parti blev stiftet i 1920 som en politisk platform for det tyske mindretal i Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle der var med til bekæmpe branden på Omnicon

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...