Socialdemokrat Jørn Lehmann Petersen har været med i lokalpolitik i hele 40 år

17. november 2021 Politik

Broagers tidligere borgmester, Jørn Lehmann Petersen har i dag, onsdag, 40 års jubilæum i politik – og i dag sidder han i Regionsrådet. Om han også gør de efter nytår, vides endnu ikke. Der tælles stadig stemmer.

“Tilbage i tresserne blev jeg formand for DSU i Vojens og inden da var jeg med i Dansk Metals Ungdom”, siger Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at han blev valgt ind i Byrådet i Broager ved valget i 1981 og siden da har han været i byrådet i Broager frem til kommunesammenlægningen. Og fra 1990 var det som Broagers borgmester.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kom også med i byrådet i den nye Sønderborg Kommune og sad med ved bordet frem til og med 2013, hvor jeg satsede på i stedet at komme med i Regionsrådet – og der er jeg nu”, siger Jørn Lehman Petersen fortæller videre:

“Jeg kan huske, at jeg sammen med Dansk Metals Ungdom var med til at protestere over Grindstedværket og i dag bruger jeg rigtigt meget tid på at få ryddet op efter netop Grindstedværket”.

Jørn Lehmann Petersen er også formand for Landsforeningen Ligeværd, som kæmper for børn og unge med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er eksempelvis alle inklusionsbørnene, som lander mellem to stole i folkeskoleklasser, hvor de andre børn ikke vil dem og hvor de ikke får noget som helst ud af undervisningen. Vores skoler styres efter regneark, hvor alt skal måles og vejes. Der er ikke plads til at tage sig af de børn, som har det svært”, siger Jørn Lehmann Petersen.

Den tidligere Broager-borgmester har også prøvet livet som selvstændig erhversdrivende gennem sit firma, Sydkysk Kabelteknik A/S.

“Vi kørte rundt i hele Sydjylland og lagde kabel-tv og data-installationer ind fra 1987 til omkring 1990, hvor jeg solgte firmaet”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk