Socialdemokraterne: Kasernen bliver ikke et asylcenter

29. maj 2013 Politik

Læserindlæg fra Erik Lauritzen, Socialdemokraterne:

Der har de seneste uger være noget debat om, hvorvidt den snart tomme sønderborg kaserne kan blive til Asylcenter.

Blandt andre har  Carl Erik Rasmussen været på banen med udsagn om, at der fra “venstrefløjen” er stillet forslag om et asylcenter i kasernen.

Nu ved jeg jo ikke hvem Carl Erik Rasmussen opfatter som venstrefløj her i kommunen. Jeg kan blot slå fast, at Socialdemokraterne ikke har stillet forslaget.

Erik Lauritzen har ikke været fortaler for asylcenter på kasernen.
Artiklen fortsætter under annoncen

Men den 9. maj lavede JydskeVestkysten en rundspørge og her svarede jeg ret klart, at jeg ikke går ind for et asylcenter i kasernen.

Jeg vil gerne gentage, at vi i Socialdemokratiet  ikke har berøringsangst for flygtninge. Sønderborg Kommune tildeles hvert år et antal af de såkaldte kvoteflygtninge – i 2013 er det vist 37. Dem skal vi tage os godt af og have integreret i samfundet.

Vi har lige nu store problemer med at få et integrationsråd til at fungere, vi har for mange familier, der lever i et parallelsamfund, og vi har problemer med for mange børn og unge der ikke trives i folkeskolen – desværre også en del med anden etnisk baggrund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så vi har nok at gøre og på den baggrund mener vi i  socialdemokratiet ikke, at Sønderborg skal tage opgaven med et asylcenter på sig. Lad os i stedet rette op på de ting, der ikke fungerer godt nok. Og kasernen finder vi – sammen med ejeren, der er staten – helt sikkert en god anvendelse for.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...