Socialdemokraterne: Vi skal finde elevpladser til de unge

28. oktober 2013 Uncategorized

Der er en betydelige del af de unge mennesker, der springer fra grundforløb til grundforløb på EUC og skal hopperiet bremses, så skal der findes lærepladser, hvor de kan gøre deres uddannelser færdige.karsten

– Derfor skal vi have kigget på, om de sociale klausuler, der er, når virksomheder skal have opgaver for kommunen, virker, siger Karsten Wohlgemuth fra Socialdemokraterne. Selv er han uddannet pædagogisk assistent og arbejder i Kløver-Skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis ikke de unge får mulighed for at uddanne sig her, så tager de væk og vender ikke tilbage, siger Karsten Wohlgemuth. Og dem der bliver tilbage, får det slet ikke rart.

– Dem råber vi jo efter, fordi de ikke har uddannet sig, siger han.

Husk at ansætte unge

Når de unge mennesker har sikret sig en uddannelse, så skal både kommunen og private virksomheder også ansætte dem.

– Det vil jo være trist, hvis de uddanner sig til ingen verdens nytte, siger den unge socialdemokrat. Han er sikker på, at opskriften til fremgang i Sønderborg er at satse på de unge mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og for at sikre, at unge, der kommer fra andre byer, kommer rundt i hele kommunen, så vil jeg bruge 3,5 millioner kroner på gratis buskort til alle under uddannelse. Når unge opdager, de kan bo i landsbyer og nyde idyllen og så have arbejde i Sønderborg by, så kan nogle af dem finde på at vælge vores kommune som deres fremtid, siger Karsten Wohlgemuth.

Du kan læse meget om den unge byrådskandidat på hans facebookside:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. august 2022 112, Sønderborg

12 bilister blitzet ved Nybøl Skole

9. august 2022 112

I denne og den kommende uge er politiet på skolestartskampagne og i den forbindelse har ATK mandag målt bilernes hastighed ved Nybøl Skole. I alt 12 bilister havde for travlt, så de får en kedelig hilsen fra os, skriver politiet på Twitter. Mandagens hurtigste bilist kørte 69km/t i en 50zone og den hastighed udløser dagens […]

Læs mere...