Socialdemokratiet: Benny Engelbrecht genvalgt som folketingskandidat

17. marts 2018 Sundeved

Statsministeren behøver ikke vente med at udskrive folketingsvalg. Det klare budskab sendte Socialdemokratiet i Sønderborg i dag, da man genvalgte forhenværende minister Benny Engelbrecht til folketingskandidat i kredsen.

Dermed er socialdemokratiets 47-årige finansordfører fra Adsbøl i Sønderborg Kommune klar til at tage fire år mere som folketingsmedlem.

”Det har aldrig været vigtigere end nu, at vi står sammen i Sønderjylland. Det gælder på tværs af kommuner og på tværs af partier. Senest ser vi med placeringen af nyoprettede statslige arbejdspladser, på dyre adresser i København, at selv når det er besluttet, at nye arbejdspladser skal placeres i provinsen, så sker det ikke. Det vidner om, at det er vigtigt, at sønderjyderne stemmer på kandidater der bor i landsdelen ved det kommende valg. For så kan vi råbe op i tide, inden den slags skæve beslutninger træffes”, sagde Benny Engelbrecht med henvisning til sagen om at det nyoprettede nationale ID-center er blevet placeret i det centrale København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht har været medlem af Folketinget siden 2007 og er medlem af Socialdemokratiets ledelse. Som et af de få folketingsmedlemmer er han ufaglært med lang erfaring fra arbejdsmarkedet. Til trods for det har han både udgivet bøger og har været minister.

Benny Engelbrecht blev valgt enstemmigt, uden modkandidater, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Ved kredsrepræsentantskabsmødet i Sønderborg kredsen takkede den hidtidige formand Jette Damsø Johansen af og overlod posten til den hidtidige sekretær Allan Skovrup Lausten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jette Damsø valgte at stoppe som formand på grund af nyt arbejde. Som afløser på sekretærposten blev Charlotte Grau valgt.

Der er folketingsvalg senest i 2019.

I 2019 skal der også være valg til Europa-Parlamentet hvor Christel Schaldemose er valgt som regionens kandidat. Schaldemose gæster Sønderborg allerede den 7. april, hvor hun er til offentligt møde på MultiKulturhuset med Benny Engelbrecht som ordstyrer.

Efter Kredsrepræsentantskabsmødet er følgende valgt til kredsbestyrelsen i Sønderborg:

Artiklen fortsætter under annoncen

Allan Skovrup Lausten

Bjørn Allerelli Andersen, næstformand

Charlotte Grau, sekretær

Kurt Nissen, kasserer

Kredsbestyrelsen består desuden af foreningsformændene i de fem partiforeninger i Sønderborg Kommune:

Karsten Wohlgemuth, Sønderborg partiforening

Eva Christensen, Egen Partiforening

Preben V. Jensen, Nordals Partiforening

Henrik Sohl, Broager/Gråsten/Sundeved Partiforening

Erik Stenumgaard, Augustenborg/Sydals Partiforening

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...