Sønderborg Kaserne skal bruges til flygtninge

30. juli 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Udlændingestyrelsen har planer om at åbne et flygtningecenter for 250 syriske flygtninge i den nedlagte Sønderborg Kaserne. Det fortæller Dansk Folkepartis Stefan Lydal i en pressemeddelelse onsdag aften.kaserne

– Onsdag aften er Sønderborg Byråd blevet orienteret om, at Udlændingestyrelsen planlægger at åbne et flygtningencenter for 250 syriske flygtninge i den nedlagte Sønderborg Kaserne. Dette sker efter, at Sønderborg Kommune har valgt kun at købe øvelsesterrænet og hjørnegrunden, da man endnu ikke har fundet en fremtid for kasernebygningerne, fortæller Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foran kasernebygningerne har man til gengæld lagt store fremtidsplaner, som nu risikere at falde fra hinanden med baggrund i Udlændingestyrelsens planer. Det drejer sig naturligvis om det store hotel- og waterparkbyggeri på havnen.

– Vi har kæmpet en hård kamp med bl.a. Haderslev Stift om at nå til enighed om en lokalplan og har ofret megen tid og energi, for slet ikke at glemme kommunale skattekroner, på at få det her projekt op at stå, og nu kan det meget vel risikere slet ikke at blive til noget på grund af flygtningecentret, der bogstavelig talt kommer til at ligge lige i baghaven på hotellet, siger Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med hotellet og waterparken på havnefronten følger en investering på 600 millioner kroner og 160 job under byggeriets varighed frem mod 2018 og hen ved 500 permanente job efter byggeriets afslutning.

Der er altså tale om en ganske væsentlig investering, som ikke kun vil få stor betydning for havnen i Sønderborg, men også kommunens økonomi vil nyde betragteligt gavn af projektet, der årligt forventes at tiltrække 240.000 besøgende og 94.000 overnattende.

– Jeg synes, det er en stor skam at man fra en offentlig myndighed kommer som et lyn fra en klar himmel og meddeler, at nu opretter man et flygtningecenter i Sønderborg, med en uges varsel og uden, at vi som lokale politikere har mulighed for at komme med indsigelser eller at stemme om det, afslutter Stefan Lydal i sin pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...