Sønderborg Kommune laver ikke korrekte STU-beviser

7. august 2014 Uncategorized

Når unge med særlige behov er kommet igennem det tre år lange forløb, så skal der udstedes et bevis, som fortæller, hvad den unge har fået ud af uddannelsestilbuddet.

– Men min datters og flere andre unges STU-bevis er slet ikke ordentligt udfyldt, siger Jørn Thrane. Hans datter sluttede sit forløb på Det Gamle Mejeri ved Esbjerg i sommer.

Michelle Thrane et korrekt eksamensbevis på sin hf, men Christina fik ikke et rigtigt STU-bevis på sin uddannelse.

Michelle Thrane et korrekt eksamensbevis på sin hf, men Christina fik ikke et rigtigt STU-bevis på sin uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Thrane har været i kontakt med Handicap & Psykiatri, men der er stadig ikke lavet et korrekt uddannelsesbevis.

– Og det er synd for de unge, fordi beviset er lige så vigtigt for dem, som studenternes eksamens beviser er. Unge med særlige behov er også mennesker, der sætter pris på anerkendelse, siger Jørn Thrane, der er formand for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg.

Reglerne siger:ligeværd

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved ungdomsuddannelsens afslutning sørger kommunalbestyrelsen for, at der udstedes et kompetencepapir til den unge. Hvis den unge afbryder ungdomsuddannelsen, skal der ligeledes udstedes et kompetencepapir for de dele af uddannelsen, som den unge har færdiggjort.

Forinden kompetencepapiret udstedes, sørger kommunalbestyrelsen for, at den unge indkaldes til en samtale om, hvordan uddannelsen er forløbet. Indkaldelse til samtalen skal normalt finde sted senest 14 dage efter, at uddannelsen er afsluttet. Hvis den unge ønsker det, kan den unge under samtalen bistås af forældre eller værge eller andre personer, som den unge har tillid til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kompetencepapiret skal blandt andet indeholde en beskrivelse af de opnåede kompetencer samt en vurdering af den unges opfyldelse af målene for hele uddannelsen og for de enkelte uddannelsesdele.

Herefter følger så en liste over, hvilke ting, der skal beskrives og hvordan det skal gøres.

– Men selvom forklaringen er særdeles grundig, så har Handicap & Psykiatri ikke kunnet løfte opgaven, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...