Sønderborg udvalgt til projekt Danmark 2050

17. januar 2014 Uncategorized

Sønderborg er sammen med ni andre danske kommuner valgt til et forum, som sammen med bl.a. Dansk Arkitekt Center og fire ministerier skal tænke nyt og opstille konkrete scenarier for, hvordan vi lever og bor i Danmark i 2050.projectzero

Sønderborg Kommune sammen med ProjectZero skal komme med bud på at udvikle scenarier og reel nytænkning i forhold til strategisk, langsigtet og bæredygtig planlægning af byer, infrastruktur, energi, handel og transport.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er ingen tvivl om, at Sønderborg er valgt til dette forum, fordi vi er med helt fremme, når det handler om klima og energi. Vores ProjectZero-vision om at være CO2-neutrale i 2029 er kendt og respekteret, både nationalt og internationalt. Vi er blandt de allerbedste, når det handler om at inddrage på alle fronter, siger Frode Sørensen, formand for teknisk udvalg i Sønderborg Kommune.

Målet med Danmark 2050 er at inspirere til en national debat om, hvordan vi skaber bæredygtige samfund og byliv i 2050. Projektet skal forholde sig til mulige scenarier og retninger, som kommuner og regioner kan styre imod og planlægge efter for at etablere sunde og bæredygtige miljøer. Spørgsmålet er, hvilke valg og fravalg, planlæggere og politikere bør tage.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Sundeved, Erhverv

Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved

Nature Energy, der ønsker at etablere Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst. Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune […]

Læs mere...