Sønderborgs socialdemokrater har fokus på valg

29. januar 2015 Politik

Socialdemokraterne i Sønderborg kom forleden gennem årlige generalforsamling.

Formand Jette Bertelsen kunne berette om et travlt år, hvor fokus nu skal rettes mod at få genvalgt Helle Thorning som statsminister til folketingsvalget i 2015, men sandelig også skatteminister Benny Engelbrecht, som er partiforeningens lokale folketingsmand.

Der var ros til Erik Lauritzen fra partiets Sønderborg-forening.

Der var ros til Erik Lauritzen fra partiets Sønderborg-forening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden gav også udtryk for sin dybeste respekt til vores borgmester Erik Lauritzen for sin måde at tackle flygtningeproblematikken på, da kasernen i Sønderborg skulle involveres.

”Det kalder jeg at føre en socialdemokratisk politik med de gode gamle værdier om medmenneskelighed og broderskab mellem folkeslag og at der er plads til alle mennesker med forskellige behov. Du har holdt hvad du lovede i valgkampen”, sagde Jette Bertelsen videre.

Hun synes også det er flot, at vi skal modtage Spejderlejren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ministeren med til årsmødet

Ud over de mange medlemmer, var også skatteminister Benny Engelbrecht og borgmester Erik Lauritzen til stede.

Benny Engelbrecht fortalte om regeringens arbejde imod skattesnyd.

Benny Engelbrecht fortalte om regeringens arbejde imod skattesnyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skatteministeren informerede bla. generalforsamlingen om regeringens mange tiltag for at komme skattesnyd og skattely til livs sammen med de andre EU lande. Skatteminister Benny Engelbrecht mener, at vi skal slås for vores samfundsmodel, hvor de stærkeste skuldre bærer de tungeste byrder. Modsat mange andre lande, hvor private sygeforsikringer og privat ældrepleje mm. er med til at gøre forskellen mellem rig og fattig større.

Borgmesteren gav en status på sit første år på borgmesterposten, og det var bestemt ikke kedeligt. Især er det glædeligt, at utrygheden og angsten blandt mange borgere over at kasernen skulle rumme asylansøgere, stort set afløst af det positive indtryk de syriske flygtninge efterlader samt de nye arbejdspladser i forbindelse hermed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Repræsentanter for DSU var også til stede og efterlyste gratis busbilletter til studerende, som lovet under kommunalvalget i 2013. Borgmesteren svarede, at det bliver sat i værk fra den 1. august i år, så de unge kan godt begynde at glæde sig.socialdemo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som ny næstformand og sekretær for partiforeningen i Sønderborg, valgtes Bjørn Allerelli Andersen, kasserer Kirsten Raabe Johannsen genvælges, nyt bestyrelsesmedlem er Inge-Lise Bork Paulsen. Suppleanter blev Kaj Pedersen og Tobias Lumby.

Følgende bestyrelsesmedlemmer genvælges: Arvid Holm, Yvonne Klausen og Svend Erik Petersen.

Jesper Smaling blev valgt som ny fanebærer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...