Sommerhus-område slipper for lugt-generne

3. juni 2014 Uncategorized

Siden indførslen af fjortendags tømning, har forvaltningen modtaget mange henvendelser fra sommerhusejere og sommerhusudlejere om, at ordningen er uhensigtsmæssig.images

På sommerhusgrundene er adgangsforholdende ofte dårlige, og affaldsbeholderne bliver placeret på faste pladser ud mod veje og fællesarealer. Det betyder, at flere affaldsbeholdere placeres direkte i solen og dermed giver affalds-lugt i hele området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved fjortendagstømning oplever sommerhusudlejerne, at den samme affaldsbeholder når at blive brugt af tre hold gæster, når de skiftes til at leje sommerhuset.

Problemet består i at affaldsbeholderne tømmes på hverdage, mens skiftedagen ligger lørdag.

Fordi turisterne smider meget affald ud, når de forlader sommerhuset er affaldsbeholderne tit flydt op, når det tredje hold gæster ankommer til sommerhuset.

En frivillig ugetømningsordning vil gøre problemerne mindre – og det er nu op til Byrådet, om skraldevognene skal besøge området hyppigere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 Samfund, Sønderborg

Nyreforeningen tager i Borgen og fortæller om organdonationer

6. oktober 2022 Samfund

Over hele landet markeres Organdonationsdagen den 8. oktober. I Sønderborg er Nyreforeningen Sønderjylland at finde på indkøbscentret Borgen – på øverste butiksetage, under rulletrappen op til parkeringstaget. Organdonation er et tema, som hele tiden er meget aktuelt. Det ligger os meget på sinde at udbrede kendskabet til emnet, da flere af vore medlemmer er transplanterede, […]

Læs mere...