Sommerhus-område slipper for lugt-generne

3. juni 2014 Uncategorized

Siden indførslen af fjortendags tømning, har forvaltningen modtaget mange henvendelser fra sommerhusejere og sommerhusudlejere om, at ordningen er uhensigtsmæssig.images

På sommerhusgrundene er adgangsforholdende ofte dårlige, og affaldsbeholderne bliver placeret på faste pladser ud mod veje og fællesarealer. Det betyder, at flere affaldsbeholdere placeres direkte i solen og dermed giver affalds-lugt i hele området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved fjortendagstømning oplever sommerhusudlejerne, at den samme affaldsbeholder når at blive brugt af tre hold gæster, når de skiftes til at leje sommerhuset.

Problemet består i at affaldsbeholderne tømmes på hverdage, mens skiftedagen ligger lørdag.

Fordi turisterne smider meget affald ud, når de forlader sommerhuset er affaldsbeholderne tit flydt op, når det tredje hold gæster ankommer til sommerhuset.

En frivillig ugetømningsordning vil gøre problemerne mindre – og det er nu op til Byrådet, om skraldevognene skal besøge området hyppigere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
11. maj 2021 Kultur, Nordborg

Den Digitale Stafet nåede frem til Genforeningsstenen i Nordborg

11. maj 2021 Kultur

Tirsdag eftermiddag nåede Den Digitale Stafet frem til Nordborg og ved Genforeningsstenen i Søparken ved Nordborg Sø blev den givet til Stephan Kleinschmidt, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Rurisme. “Med Den Digitale Stafet skabes der en fælles oplevelse med mange deltagere – hvor for sig. Og her – 101 år […]

Læs mere...