Sommerhus-område slipper for lugt-generne

3. juni 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Siden indførslen af fjortendags tømning, har forvaltningen modtaget mange henvendelser fra sommerhusejere og sommerhusudlejere om, at ordningen er uhensigtsmæssig.images

På sommerhusgrundene er adgangsforholdende ofte dårlige, og affaldsbeholderne bliver placeret på faste pladser ud mod veje og fællesarealer. Det betyder, at flere affaldsbeholdere placeres direkte i solen og dermed giver affalds-lugt i hele området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved fjortendagstømning oplever sommerhusudlejerne, at den samme affaldsbeholder når at blive brugt af tre hold gæster, når de skiftes til at leje sommerhuset.

Problemet består i at affaldsbeholderne tømmes på hverdage, mens skiftedagen ligger lørdag.

Fordi turisterne smider meget affald ud, når de forlader sommerhuset er affaldsbeholderne tit flydt op, når det tredje hold gæster ankommer til sommerhuset.

En frivillig ugetømningsordning vil gøre problemerne mindre – og det er nu op til Byrådet, om skraldevognene skal besøge området hyppigere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Cristian Oprea er videre i X Factor

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var Cristian Oprea fra Sønderborg for første gang på livescenen i X Factor og det var med nummeret Halskæde af Guldimund – og på tilskuerrækkerne sad begge hans forældre. Da fredagens udsendelse nåede til afgørelsen var Cristian Oprea den sidste deltager, som efter tilfældig rækkefølge, blev sendt videre til endnu en uge i […]

Læs mere...