Sommerhus-område slipper for lugt-generne

3. juni 2014 Uncategorized

Siden indførslen af fjortendags tømning, har forvaltningen modtaget mange henvendelser fra sommerhusejere og sommerhusudlejere om, at ordningen er uhensigtsmæssig.images

På sommerhusgrundene er adgangsforholdende ofte dårlige, og affaldsbeholderne bliver placeret på faste pladser ud mod veje og fællesarealer. Det betyder, at flere affaldsbeholdere placeres direkte i solen og dermed giver affalds-lugt i hele området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved fjortendagstømning oplever sommerhusudlejerne, at den samme affaldsbeholder når at blive brugt af tre hold gæster, når de skiftes til at leje sommerhuset.

Problemet består i at affaldsbeholderne tømmes på hverdage, mens skiftedagen ligger lørdag.

Fordi turisterne smider meget affald ud, når de forlader sommerhuset er affaldsbeholderne tit flydt op, når det tredje hold gæster ankommer til sommerhuset.

En frivillig ugetømningsordning vil gøre problemerne mindre – og det er nu op til Byrådet, om skraldevognene skal besøge området hyppigere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 Politik, Sønderborg

Byrådet har ikke planer om at pille ved skatter og afgifter

17. september 2021 Politik

Når Økonomiudvalget samles på onsdag, så skal der tages stilling til, om politikerne vil følge forvaltningens anbefaling og lade skatteprocenten være uændret og også at fastholde den nuværende grundskyld og dækningsafgift i budgettet for det kommende år. For kort tid siden var der budgetseminar og der lå det ligesom i luften, at skatten hverken skulle […]

Læs mere...