Sønderborg skal have en Arla Madcamp med fokus på sund mad

4. juni 2013 Uncategorized

Arla Fonden vil udvikle og drive en eller på sigt flere camps, hvor børn og unge sætter fokus på en mere aktiv madkultur. Det er en spændende ambition om at inspirere børn og unge, herunder også socialt udsatte børn og unge, til at forandre deres daglige vaner. Nu søger Arla Fonden en visonær kommune som samarbejdspartner.

Jørn Lehmann kan let se Sønderborg i front for bæredygtig madkultur.

– Og det skal naturligvis være Sønderborg Kommune, fordi hele ideen passer som fod i hose i de ting, vi arbejder med, når der snakkes sundhed og bæredygtighed, siger Jørn Lehmann Petersen fra byrådet til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så selvfølgelig skal Sønderborg Kommune tilbyde rammerne for unikke oplevelser med sunde fødevarer, madlavning, fysisk aktivitet og læring.

– Vi ønsker at kommunens sundheds- og miljøarbejde sættes på landkortet og kommunen bliver hjemsted for Danmarks første mad-lejrskole.  I vores smukke omgivelser kan børn og unge blive inspireret til et sundt og aktivt liv. Her kan fremtidens lejrskole – madlejr udfolde sig, med naturoplevelser, gode råvarer, madlavning og bæredygtighed som omdrejningspunkt, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kigger vi nærmere på mulighederne for et permanent og unikt hjem til Madlejr byder området på flere lejrskole, herunder Augustenhof Fyr Lejrskole Nordborg, Gentofte Kommunelærerforenings Feriekolonier på Broagerland og Rendbjerg Feriekoloni, der ligger lige ned til Flensborg Fjord. Gråsten Landbrugsskole og Sønderborg Kommune har været fælles om etablering af Fiskbæk Naturskole.

Stephan Kleinschmidt håber på samarbejde mellem Gråsten Landsbrugsskole og Universe,
Artiklen fortsætter under annoncen

– Gråsten Landbrugsskole kunne med fordel også engageres i etablering af Danmarks første Mad-lejrskole. En anden samarbejdspartner kunne være vores naturvidenskabelige oplevelsespark Universe på Nordals. Kædes de to steder sammen, så kommer der noget spændende ud af det, siger Stephan Kleinschmidt til Sønderborg Nyt

Lad os være fælles om et nyt udviklingsinitiativ, der sætter nye standarder for, hvordan en lejrskole kan drives med fokus på de nyeste læringsmetoder og på bæredygtighed – fra energiforbrug til madspild.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>