Sønderborg tager 40 pct af landets samlede skattestigninger

15. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Før en kommune kan hæve skatten, skal den søge om tilladelse til det hos Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det har Sønderborg og fem andre kommuner gjort i år, og til sammen har de fået tilladelse til at gennemføre skattestigninger for 232 millioner kroner.

Heraf har Sønderborg Kommune fået godkendt stigninger for 95 millioner, og dermed tegner Sønderborg Kommune sig for cirka 40 procent af de skattestigninger, der er blevet godkendt i år.

Borgmester Aase Nyegaard siger at skattestigning er bedre end alternativet.

Borgmester Aase Nyegaard siger at skattestigning er bedre end alternativet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 95 millioner kroner ekstra som borgerne skal lægge i kommunekassen fordeler sig på en stigning af indkomstskatten på 0,5 procentpoint og en forhøjelse af grundskylden med 5,5 promille.

Det er et flertal med Socialdemokraterne og Fælleslisten i spidsen, som har vedtaget skattestigningerne, og borgmester Aase Nygaard er ikke bange for, at skatterekorden bliver et problem.

– Jeg tror ikke, det sender et forkert signal. Når borgerne ved, vi er en effektiv kommune, og vi har sparet i tre et halvt år, så tror jeg de fleste vil kunne forstå, at alternativet er at skære alt for mange ting væk, siger hun til dr.syd.

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...