Sønderborg tager 40 pct af landets samlede skattestigninger

15. oktober 2013 Uncategorized

Før en kommune kan hæve skatten, skal den søge om tilladelse til det hos Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det har Sønderborg og fem andre kommuner gjort i år, og til sammen har de fået tilladelse til at gennemføre skattestigninger for 232 millioner kroner.

Heraf har Sønderborg Kommune fået godkendt stigninger for 95 millioner, og dermed tegner Sønderborg Kommune sig for cirka 40 procent af de skattestigninger, der er blevet godkendt i år.

Borgmester Aase Nyegaard siger at skattestigning er bedre end alternativet.

Borgmester Aase Nyegaard siger at skattestigning er bedre end alternativet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 95 millioner kroner ekstra som borgerne skal lægge i kommunekassen fordeler sig på en stigning af indkomstskatten på 0,5 procentpoint og en forhøjelse af grundskylden med 5,5 promille.

Det er et flertal med Socialdemokraterne og Fælleslisten i spidsen, som har vedtaget skattestigningerne, og borgmester Aase Nygaard er ikke bange for, at skatterekorden bliver et problem.

– Jeg tror ikke, det sender et forkert signal. Når borgerne ved, vi er en effektiv kommune, og vi har sparet i tre et halvt år, så tror jeg de fleste vil kunne forstå, at alternativet er at skære alt for mange ting væk, siger hun til dr.syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...