Status på asylcenter i Sønderborg og Nordborg

17. december 2014 Uncategorized

Der bor i dag ca. 670 personer på kasernen og ca. 240 personer i Nordborg, og der er igangsat en række initiativer for beboerne i de to byer.kaserne

Der er for eksempel aftalt praktikforløb for fire asylanter ad gangen på iFabrikken, hvor der også indgår en mentorordning med frivillige erhvervsfolk.

Det skriver Byrådet onsdag i et nyhedsbrev.

Herudover er der aftalt praktikforløb med en større virksomhed, som vil modtage 10-14 asylanter ad gangen.

Sønderborg Handel endvidere inviteret en gruppe syriske asylanter til at deltage og indgå i markedsdagene, og der er indgået aftaler om indsamling af cykler.

Generelt for både Sønderborg og Nordborg undervises asylanterne i sprog, samfund og kultur og for begge byer gælder det, at en række frivillige arbejder for at få dem ud og deltage i foreningslivet og andre kulturelle arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden oprettelsen af asylcentret har 3.390 personer været igennem Sønderborg og Nordborg – det tal er inklusive de nuværende beboere.

Borgmester Erik Lauritzen understreger, at den velfungerende og effektive drift ikke mindst skyldes det gode samarbejde Sønderborg Kommune har med henholdsvis Udlændingestyrelsen og Jammerbugt Kommune, der driver asylcentret.

Og han fremhæver de mange frivilliges indsats som enestående.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...