Status på asylcenter i Sønderborg og Nordborg

17. december 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Der bor i dag ca. 670 personer på kasernen og ca. 240 personer i Nordborg, og der er igangsat en række initiativer for beboerne i de to byer.kaserne

Der er for eksempel aftalt praktikforløb for fire asylanter ad gangen på iFabrikken, hvor der også indgår en mentorordning med frivillige erhvervsfolk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Byrådet onsdag i et nyhedsbrev.

Herudover er der aftalt praktikforløb med en større virksomhed, som vil modtage 10-14 asylanter ad gangen.

Sønderborg Handel endvidere inviteret en gruppe syriske asylanter til at deltage og indgå i markedsdagene, og der er indgået aftaler om indsamling af cykler.

Generelt for både Sønderborg og Nordborg undervises asylanterne i sprog, samfund og kultur og for begge byer gælder det, at en række frivillige arbejder for at få dem ud og deltage i foreningslivet og andre kulturelle arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden oprettelsen af asylcentret har 3.390 personer været igennem Sønderborg og Nordborg – det tal er inklusive de nuværende beboere.

Borgmester Erik Lauritzen understreger, at den velfungerende og effektive drift ikke mindst skyldes det gode samarbejde Sønderborg Kommune har med henholdsvis Udlændingestyrelsen og Jammerbugt Kommune, der driver asylcentret.

Og han fremhæver de mange frivilliges indsats som enestående.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...