Stephan Kleinschmidt ønsker en vækstpakke

20. november 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

De politiske partier er nu for alvor kommet på banen med markeringer om yderområdernes udfordringer. Her er statsstøttede lån et udmærket initiativ, men langt fra tilstrækkeligt. Folketingskandidat for Radikale i Sydjylland, Stephan Kleinschmidt har længe haft et stort juleønske: En ambitiøs vækstpakke til de danske yderområder.

Stephan Kleinschmidt ønsker sig vækstpakker til landets yderområder.

Stephan Kleinschmidt ønsker sig vækstpakker til landets yderområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regeringen har i løbet af de seneste år præsenteret den ene vækstplan efter den anden – men aldrig en for de danske yderområder på trods af, at det åbenlyst er her, behovet er størst. Derfor er det tid til at handle.

”Jeg foreslår en samlet vækstpakke målrettet de danske yderområder, der giver muligheder og perspektiv. Og som kommer med tiltag, der gør det lettere og mere attraktivt at drive virksomhed og bosætte sig udenfor hovedstadsområdet”, siger Stephan Kleinschmidt.

For Danmark knækker mere og mere over i to. I en del, der har vokseværk og vækstvirksomheder. Og i en del, der ikke har. Udviklingen er ikke ny – heller ikke i Syd og Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækstpakken skal både indeholde en samlet strategi for, hvordan vi fremtidssikrer de danske yderområder og komme med konkrete initiativer, der bidrager til at sparke gang i væksten. Kleinschmidt foreslår fx:radikale

1) Nemmere adgang til risikovillig kapital, når man stifter virksomhed eller vil udvikle sin forretning. Det kan en udvidelse af den nuværende låneordning, statens investeringspulje, være med til at sikre.

Artiklen fortsætter under annoncen

2) En mere målrettet udligningsordning, der løbende justeres, så den tilgodeser de områder, hvor behovet er størst.

3) Statslige initiativer, der sikrer virksomhederne adgang til kvalificeret arbejdskraft.

4) En mere smidig planlov, der sikrer den enkelte kommune større handlefrihed.

”For mig er det afgørende, at en vækstpakke både kommer med reelle bud på, hvordan vi optimerer yderområdernes rammevilkår, men som også forholder sig til, hvordan vi kan profilere og synliggøre kvaliteterne ved ”det gode liv i vandkanten” på en mere attraktiv måde. Det kan en samlet Vækstpakke være løsningen på”, siger Stephan Kleinschmidt.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...