Sundhedsudvalgsformanden: Fokus på børn og unges sundhed

9. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Børn og unges sundhed er et afgørende fundament for, at de trives, udvikler sig og lærer. Fundamentet skabes af forældrene og de kulturer og normer, der omgiver barnet. Ny strategi for de 0- til 30-årige skal sikre en rød tråd i kommunens indsats.

- Vi skal forebygge sygdom, fordi det giver os bedre liv, siger Helge Larsen.

– Vi skal forebygge sygdom, fordi det giver os bedre liv, siger Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Med den nye strategi fortsætter vi i det spor, vi har arbejdet i med sundhedsfremme og forebyggelse de senere år. Men vi bliver en tand skarpere på mål og resultater og tager udgangspunkt i de indsatser, hvor vi har viden om effekt – flere børn skal bevæge sig, spise sundt og trives med en god mental sundhed. Og vi skal i kommunen sikre et bæredygtigt fundament i form af tilbud og støtte, som giver børn og unge de bedste forudsætninger for voksenlivet, siger formand for sundhedsudvalget, Helge Larsen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelser viser, at sund adfærd og trivsel tidligt i livet har stor betydning for den enkeltes sundhed senere i livet. Børns tidlige evne til indsigt, deres følelsesmæssige og sociale udvikling samt skolegang er væsentlige pejlepunkter i forhold til social ulighed.

Strategien for børn og unge 0-30 år er udarbejdet af medarbejdere kommunens sundhedsafdeling på baggrund af input fra politikerne i sundhedsudvalget og det øvrige byråd, som de blev udtrykt på byrådets visionsseminar i august i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er, at borgerne trives både fysisk, psykisk og socialt, og at indsatsen har fokus på den enkelte borger i højere grad end ”stive systemer”. I indsatsen er det vigtigt, at alle kommunale aktører arbejder på tværs og i samme retning. Strategiens øvre grænse på 30 år er defineret på baggrund af den nye kontanthjælpsreform, der siger, at unge op til 30 år skal støttes i at få en uddannelse.

Konkret har indsatsen fokus på en tidlig indsats for at reducere overvægtige, begrænse et tidligt alkoholforbrug, forebygge brug af stoffer og fremme trivsel generelt. Der afsættes ca. 1,5 mio. kr. til indsatsen næste år og året efter, og der er opstillet konkrete, målbare mål for indsatsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsudvalget har tirsdag godkendt strategien, der kan ses i sin helhed på kommunens hjemmeside www.sonderborgkommune.dk

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...