Sven Jensen: Politik er noget anderledes end ventet

17. september 2014 Politik
Sven Jensen synes, at politik er anderledes end han forventede.

Sven Jensen synes, at politik er anderledes end han forventede.

Efter årsskiftet tog Sven Jensen fra Slesvigsk Parti de første skridt på den lokale politiske scene, Rådhuset. Og som mange andre før ham sikkert har haft, så havde han også en idé om, hvordan det ville blive, når han skulle være med til at vælge til og fra på borgernes vegne.Slesvigsk

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er der samlet lidt erfaringer gennem ni måneder og konklusionen er, at meget er anderledes end ventet.

  • Jeg havde blandt andet ventet, at udvalgene debatterede alle punkter på deres dagsorden, men langt de fleste ting kører nærmest sig selv, siger Sven Jessen til SønderborgNyt. Alligevel er der overraskende meget, der skal læses, hvis ikke man vil møde helt blank op til møderne.

Dygtig formand

Sven Jensen lærer meget af den måde Helge Larsen leder sit sundhedsudvalg på. Jeg vil abejde hårdt for, at vi alle tager et ansvar for vores egen sundhed, siger Helge Larsen, sundhedsudvalgs-formand.

Sven Jensen lærer meget af den måde Helge Larsen leder sit sundhedsudvalg på.
Jeg vil abejde hårdt for, at vi alle tager et ansvar for vores egen sundhed, siger Helge Larsen, sundhedsudvalgs-formand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sven Jensen er med i Sundhedsudvalget, hvor Helge Larsen fra Socialdemokraterne er formand – og så er han med i Børne- og Uddannelsesudvalget, hvor Fælleslistens Erik Lorenzen svinger taktstokken.

  • Det er spændende at være med hos Helge Larsen, der gør sig umage for, at alle i Sundhedsudvalget tager ejerskab for de ting, der besluttes. Formanden vil gerne dialogen og gør alt for at inddrage os alle, siger Sven Jensen.

Helt anderledes er det i Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Der skal vi bare støtte udvalgsformanden fra Fælleslisten, der sjovt nok gik til valg på at ville dialogen med alle, siger Sven Jensen.

Kulturnatten 2012

  • Det var til Kulturnatten 2012 jeg første gang trak i en bluse fra Slesvigsk Parti og frem til december 2013 fulgte jeg byrådets møder fra tilhørerpladserne, så jeg kunne få en fornemmelse af, hvad der måske kunne vente, siger Sven Jensen.

Han opdagede hurtigt, at det slet ikke er i Byrådssalen, kampene kæmpes, men i udvalgene. Byrådsmøder er mest af alt et forum, hvor politikerne giver offentligheden besked om, hvad der vil ske – og nogle gange forklarer, hvorfor de stemte for eller imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods forskelligheder og politisk farve, så har alle 31 det tilfælles, at de vil det allerbedste for Sønderborg.

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...