Tankevækkende sammensætning af udsatteråd

20. oktober 2013 Uncategorized

Med afsæt i tankerne bag Rådet for Socialt Udsatte, der i sin tid blev sat sammen af Socialminister Henriette Kjær, har en række kommuner lavet deres egne råd, som kan give værdifuld viden og erfaringer videre til socialudvalgene.

Og nu er Sønderborg også på vej med deres råd, hvor en række mennesker, som henter deres løn ved at arbejde med socialt udsatte, får en plads. Det kan ses som en svækkelse, idet en bruger af de forskellige væresteder eller Misbrugscenter, vil have svært ved at udtrykke en eventuel kritik af stederne, når der sidder ansatte med ved bordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen forestiller sig, at det sættes sammen, så der kommer en brugerrepræsentant fra følgende steder:

Misbrugscenter.by1

Kirkens Korshærs Kaffestue.

Blæksprutterne.

Værestederne i Socialpsykiatrien.

Værestederne i Børn og Familie.

Hertil kommer en foreningsrepræsentant fra hvert af disse steder:

Artiklen fortsætter under annoncen

Kirkens Korshær

Anonyme Alkoholikere

Blæksprutterne

Lænken.

Natteravnene.

Socialministeriets Rådet for Socialt Udsattes medlemmer er personligt udpeget af Socialministeren, så rådet er vaccineret imod at organisationerne kan bruge rådet som platform til at få flere penge og samtidig gør det, at organisationerne ikke bare kan skifte deres repræsentant ud efter forgodtbefindende.

Om politikerne ønsker at følge forvaltningens udspil til sammensætningen af Rådet for Socialt Udsatte – eller om man ønsker at vægte den viden og de erfaringer, som personer, der ikke henter deres løn i udsatte-verdenen, har, det afsløres, når udspillet behandles i Socialudvalget drøfter det kommende råd i løbet af ugen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...