Teknik- og Miljøudvalg skal se flexbolig-ordningen

8. august 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

images (7)Boligejere fik ved en ændring af boligreguleringlovens § 50 ved lov nr. 413 af 29. april 2013 mulighed for at søge kommunen om at anvende en helårsbolig til flexbolig. Det betyder, at boligen kan benyttes både som helårsbolig og fritidsbolig. Flexboligtilladelsen følger ejeren af ejendommen, og derfor skal en ny ejer af boligen søge kommunen om en ny tilladelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknik og Miljøudvalget behandler i den kommende uge et udkast til områdeudpegning som udgangspunkt for lovadministrationen. Der er overordnet krav om, at der ikke må være mangel på helårsboliger i kommunen.

Man kan næppe tale om mangel i den henseende. Jf. Danmarks Statistik var der i Sønderborg pr. 1. januar 2014 3183 tomme helårsboliger. Det er parcel- og stuehuse som og stuehuse som kommer i spil. Sønderborg har i alt 20.574 boligenheder i denne kategori.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 16.784 er beboet af ejer og 2.798 er udlejede, mens 992 står tomme.

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...