Teknik- og Miljøudvalg skal se flexbolig-ordningen

8. august 2014 Uncategorized

images (7)Boligejere fik ved en ændring af boligreguleringlovens § 50 ved lov nr. 413 af 29. april 2013 mulighed for at søge kommunen om at anvende en helårsbolig til flexbolig. Det betyder, at boligen kan benyttes både som helårsbolig og fritidsbolig. Flexboligtilladelsen følger ejeren af ejendommen, og derfor skal en ny ejer af boligen søge kommunen om en ny tilladelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknik og Miljøudvalget behandler i den kommende uge et udkast til områdeudpegning som udgangspunkt for lovadministrationen. Der er overordnet krav om, at der ikke må være mangel på helårsboliger i kommunen.

Man kan næppe tale om mangel i den henseende. Jf. Danmarks Statistik var der i Sønderborg pr. 1. januar 2014 3183 tomme helårsboliger. Det er parcel- og stuehuse som og stuehuse som kommer i spil. Sønderborg har i alt 20.574 boligenheder i denne kategori.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 16.784 er beboet af ejer og 2.798 er udlejede, mens 992 står tomme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...