Tidligere plejecenter hedder nu: Hertughaven

23. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler
Jørgen Jørgensen gav en gave til "opfinderen" af det nye navn: Hertughaven.

Jørgen Jørgensen gav en gave til “opfinderen” af det nye navn: Hertughaven.

Det tidligere plejecenter i Augustenborg, som i løbet af næste år bliver socialpsykiatrisk center for hele kommunen, har fået nyt navn. En af de kommende beboere fandt på det nye navn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Rubæk bor for øjeblikket i botilbuddet Kærlykke på Kær, men er en af de første, som til maj næste år rykker ind i socialpsykiatriens nye center på Kettingvej i Augustenborg. Han er også manden bag det forslag, der blev valgt i den interne konkurrence om et nyt navn til bygningerne. Caroline Amalie-Gården har som bekendt været benyttet som plejecenter, indtil Amaliehaven blev åbnet, men bliver nu renoveret og ændret til omkring 60 boliger i socialpsykiatrien. De 60 pladser vil være både længerevarende, midlertidige boliger og vurderingspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til maj flytter ikke kun beboerne fra Kærlykke, men også fra Jeppesdam i Guderup ind i Augustenborg. Senere, forventeligt til september/oktober 2014, ventes de resterende boliger at blive beboet.

Formand for socialudvalget, Jørgen Jørgensen, overrakte gave til Jørgen Rubæk, hvis vindernavn blev udvalgt blandt 44 forslag, og takkede ham for hans bidrag. Jørgen Rubæk kvitterede ved at fortælle, at han havde fundet frem til navnet, fordi han syntes, der både skulle være en historisk kobling til det gamle navn – hertugdatteren Caroline Amalie – og noget nutidigt, nemlig haven med de fine blomster og træer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 44 forslag er kommet fra både borgere og medarbejdere i socialpsykiatrien.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...