Tilbud: Lær at tackle job og sygdom

13. november 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Når sygdom begrænser mulighederne for at arbejde, kan det være svært at se, hvordan man kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Men nu er der hjælp at hente på kurset ”Lær at tackle job og sygdom”, som udbydes i et samarbejde mellem Jobcenteret og Sundhedscenteret i Sønderborg.jobcenter

Det drejer sig om at se muligheder frem for begrænsninger, og det kan være svært, når man har fået en sygdom, som gør det vanskeligt at klare det arbejde, man hidtil har udført.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ofte står man som sygemeldt alene med sine tanker og bekymringer i forbindelse med en ændret hverdag. Men på kurset ”Lær at tackle job og sygdom” er der mulighed for at møde andre, der står i en lignende situation, og få hjælp og inspiration til at klare en ændret hverdag.

Der er tale om et skræddersyet forløb til mennesker med en langvarig sygdom, der forventer at være sygemeldt i mere end 8 uger, og som opfylder nedennævnte kriterier:

Er sygemeldt fra job, flexjob eller ledighed

Modtager sygedagpenge

Foto: Sønderborg Kommune” width=”289″ height=”300″ /> Lorentz Petersen ved, at kurserne virker. Foto: Sønderborg Kommune

Har været sygemeldt i maximum 22 uger

Er over 18 år

Taler og forstår dansk

Har et langvarigt helbredsproblem

Kan få problemer med at vende tilbage til arbejdsmarkedet i fuldt omfang eller blive i det tidligere fag.

Kurset har to instruktører med en helt speciel baggrund.

De er nemlig frivillige, som selv har langvarig sygdom inde på livet og derfor kan øse af egne erfaringer. Begge instruktører er certificeret og godkendt som undervisere af Sundhedskommiteen.

Instruktør Lorentz Petersen er 51 år.

Han har været igennem et langt sygdomsforløb, der startede, da han som 30-årig landbrugs- og bygningssmed fik konstateret så store problemer med ryggen, at han blev vurderet til pension.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lorentz Petersen gav ikke op, men fandt nye veje og er i dag selvstændig fodplejer.

Undervejs har han gjort sig erfaring med omskoling, flexjob, at starte som selvstændig, at finde nye former for smertebehandling og sidst men ikke mindst at blive et positivt menneske igen.

Han har undervist på lignende kurser andre steder, og siger, at han ved, værktøjerne på kurserne virker.

 

– Jeg underviser for at hjælpe andre men også for at holde mig selv i gang med at bruge værktøjerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg kunne ikke have arbejdet nu, hvis jeg ikke havde brugt værktøjerne. For 10 år siden var jeg negativ, men værktøjerne har gjort mig positiv, siger Lorentz Petersen.

 

 

Jette Høj, der er den anden instruktør på kurset, er 45 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun var oprindeligt klinikassistent hos en tandlæge og har nu sæsonjob hos Danfoss Universe. Jette er uddannet instruktør i tre forskellige kurser: ”Lær at tackle kronisk sygdom”, ”Lær at tackle smerter” og ”Lær at tackle angst og depression”.  Hun meldte sig oprindeligt til kurserne, fordi hun gerne ville i kontakt med andre mennesker og blev meget begejstret for forløbene.  – Det er et godt koncept, siger hun.

 

Under kursusforløbet ”Lær at tackle job og sygdom” tages forskellige emner op.

Det kan fx være:

Ny arbejdsidentitet

En aktiv indsats og dialog med arbejdsgiver, jobcenter og kollegaer

Håndtering af stress

Balance mellem aktivitet og hvile

 

Kurset består af 6 gange 2,5 timer, hvor man mødes én gang om ugen i en gruppe på 12-16 deltagere.

 

Forløbet er gratis og foregår i Sundhedscenteret i Sønderborg med start den 13.

Artiklen fortsætter under annoncen

januar 2015.

 

Da der kan være rift om pladserne, opfordres interesserede til at melde sig hurtigst muligt til sundhedsvejleder Joan Lysholdt, telefon 8872 5519/2790 5519, mail jlys@sonderborg.dk.

 .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Hi-tech-landbrugsuddannelser vil være godt for Sønderborg

22. april 2021 Sønderborg

Jesper Højmark Esbensen, spidskandidat for Konservative, skriver: Sønderborg har brug for uddannelser i Hi-tech-landbrug. En type uddannelse der beskæftiger sig med at fjerne landbrugets udledning af miljøgifte, klimagasser, næringsstoffer og at reducerer landbrugsarealet, så der bliver plads til mere vild natur. Det vil være en uddannelse, der passer godt ind i Sønderborg. Vi har et […]

Læs mere...