Tilløb til vindmøller i Lavensby og Notmarkskov

29. maj 2013 Uncategorized

Som en del af kommunens ProjectZero-strategi skal der opstilles store vindmøller flere steder i området. Men inden nogen sætter vindmøller op, så skal der først laves VVM-undersøgelser, som løfter sløret for, om det er en god idé med vindmøller hvert enkelt sted.

Og nu skal områderne Notmarkskov og Lavensby kigges efter i sømmene.

Allerede inden byrådsmødet havde Jan Prokopek Jensen og Karen Damm sagt, at de ikke støtter, der bruges tid og penge på VVM-undersøgelser.

– Min mavefornemmelse siger mig, der er bedst at droppe alle de store vindmøller indtil der er en bedre løsning for både klimaet og borgerne, siger Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forestiller sig, at der i de kommende år sagtens kan komme helt nye løsninger til gavn for klimaet.

Et flertal på 25 byrødder rakte hånden op og satte VVM-undersøgelserne i gang, mens seks stemte imod.

Hvis VVM-undersøgelserne viser, der er for store gener for miljøet eller borgerne, så kan der ikke stilles vindmøller op de foreslåede steder..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...