Udenbys giftefoged må smede par sammen i Sønderborg

4. februar 2015 Politik

Hvis der er par, som ikke bor i Sønderborg, men synes, det vil være pragtfuldt at blive viet netop her, så kan de sagtens det. Og efter onsdagens Byrådsmøde, så kan de også medbringe deres egen giftefoged.

Claus Klaris.

Claus Klaris.

Ordningen, der ifølge Peter Hansen, er foreslået af Venstre på Christiansborg, betyder, at giftefogeder skal have lov til at smede brudepar sammen udenfor deres egne kommunegrænser. Dermed kan byrådsmedlemmer fra Sønderborg også smutte til andre steder i landet og vie par fra Sønderborg.

“Det er helt på sin plads at sige ja. Ordningen er helt i tråd med, at der i forvejen er mange udenlandske par, der bliver gift her”, siger Stephan Kleinschmidt.

“Og så giver det Sønderborg både synlighed og omsætning”, siger Claus Klaris.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Erhverv, REGIONALT

Thue Hvorslev bliver ny administrerende direktør for Sygehus Sønderjylland

30. november 2022 Erhverv

Region Syddanmark ansætter pr. 1. januar Thue Hvorslev som ny administrerende sygehusdirektør på Sygehus Sønderjylland, der omfatter sygehusene i Sønderborg, Aabenraa og Tønder. Thue Hvorslev er kommer fra en stilling som hospitalschef på Dansk Gigthospital. Her har han siden 2011 haft hovedansvaret for blandt andet hospitalets samlede drift, økonomi og udvikling. I sit nye job, […]

Læs mere...