Udspil: Vibæk Mølle får højere tilskud – men får ikke eftergivet gæld

7. februar 2021 Politik

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har forleden behandlet en ansøgning fra Fonden Vibæk Mølle om både en forhøjelse af det årlige driftstilskud med 30.000 kroner – så den samlede støtte kommer op på 195.000 kr. årligt – og en eftergivelse af Fondens gæld til Sønderborg Kommune på i alt 642.257 kr.

Formålet med ansøgningen til kommunen er at sikre fondens eksistensgrundlag, at udvikle fondens formål samt sætte gang i en bæredygtig udviklingsplan for Vibæk Mølle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen rådede til, at udvalgspolitikerne sagde ja til at forhøje det årlige tilskud og gav afslag på eftergivelse af fondens gæld, som er under konvertering til et lån i henhold til Sønderborg Kommunes retningslinjer for lån- og garantistillelse.

Og udvalget sagde nej til at sætte en streg over gælden.

“Det blev besluttet, at der gives en henstand på tre år – og så skal Fonden Vibæk Mølle begynde at afdrage”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

På onsdag afgøres sagen endeligt i Økonomiudvalget, hvor der tages afsæt i Udvalget for Kultur, Handel Idræt og Turismes beslutning.

Tidligere gav kommunen rente- og afdragsfrie lån til foreninger.

“Så kunne vi jo lige så godt have givet et tilskud”, siger kommunaldirektøren og tilføjer, at kommunen er i gang med at lave afdragsordninger, så pengene kommer retur.

“Det er meget vigtigt, vi får eftergivet gælden, fordi den gør det mere omstændigt at søge støtte fra fonde. Når vi har gæld, kan fondene tro, at vi vil bruge pengene til at afdrage med”, sagde formanden for Vibæk Mølle, Jens Peter Kock, i forbindelse med at sagen skulle på bordet i udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Bitten og Mads Clausens Fond fylder 50 år

27. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år og det er Bitten Clausen, som allerede i julen 1979 havde tænkt sig frem til, at fonden skal være et værn, der sikrer, at Danfoss altid ville være på danske hænder. “Fonden skal arbejde til gavn for Danfoss, men den skal ikke gå ind i driften, som […]

Læs mere...