Udvalg vil ikke stoppe Blans-Gråsten-bussen

13. august 2014 Politik

Sønderborg Nyt har læsere, der kigger Byrådet efter i sømmene. Ganske enkelt ved at læse udvalgsreferater grundigt igennem og reagere, når der er noget, der virker mystisk.

En læser studser over at Teknik- og Miljøudvalget vedgår, at en budgetteret besparelse på kollektiv trafik ikke er kommet til udtryk. Det skulle vel ikke være fordi, der sidste år netop var brugt 400.000 mindre end forventet? bus-sydtrafik

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindre-forbruget fremgik af tidligere referater i foråret.

Det kunne måske være ordningen, som skulle være alternativ kollektiv transport til erstatning for den indskrænkede busbetjening af yderdistrikterne, overhovedet ikke er vist i oversigten; men at man tager det hele under ét.

Man kan gætte, at kommunen sammenblander Flextur med visiteret transport, hvilket betyder, at man i princippet blander æbler og pærer, da Flextur er kollektiv trafik (kommunal) og visiteret transport er regional!

Artiklen fortsætter under annoncen

Det giver den fordel for kommunen, at nu kan man ikke længere kan dokumentere, hvad besparelsen ved at nedlægge busafgange ville være blevet.

Frode Sørensen forklarer

Sønderborg Nyt har bedt formand for Teknik- og Miljøudvalget om en forklaring. Han siger:

– Der er sket det, at vi blev foreslået at nedlægge busruten mellem Blans og Gråsten og det ville vi ikke. Så der er tale om en ren politisk beslutning.

– Når der ikke er brugt så mange penge, som vi havde ventet på Flexbus-ordningen, så er forklaringen, at ordningen endnu ikke er slået rigtigt igennem hos borgerne, siger Frode Sørensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...