V: Spejderlejren skal ikke koste kommunen ekstra penge

29. august 2014 Uncategorized

Et flertal i byrådet er på vej til at give 37 mio. kroner til Spejdernes Lejr, der kommer til Sønderborg i 2017.

  • Det er ikke fordi vi ikke vil have en spejderlejr, men vi frygter, at det her kan ende som grand prix-skandalen, siger Peter Hansen med henvisning til Eurovison Grand Prix’et i København, der endte med enorme ekstraregninger.

  • Da vi fik forelagt idéen før jul, fik vi at vide, at det ville koste op mod 20 mio, kroner. Allerede der syntes vi, at det var mange penge, men vi nikkede ja. Nu er prisen så 37 mio. kroner. Det svarer til, at kommunen giver hver spejder 1.000 kroner i hånden, når de kører over broen, siger Peter Hansen.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Udover økonomien er Peter Hansen også bekymret for investeringerne i infrastruktur i området.

  • Vi har aldrig behandlet områdets fremtid politisk, og nu vil man bygge en scene og grave kloakker ned. Vi laver reelt en fuld byggemodning af et område, som vi ikke ved, hvad vi vil bruge til i fremtiden.

  • Hvis man før jul havde sagt, at prisen ville blive 37 mio. kroner, var der nok ingen, der havde sagt ja. Vi har sagt ja til at give 20 mio. kroner, og det løfte løber vi naturligvis ikke fra. Hvis det ikke er nok til en lejr, må spejderne selv finde det resterende beløb, siger Peter Hansen.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...