V: Spejderlejren skal ikke koste kommunen ekstra penge

29. august 2014 Uncategorized

Et flertal i byrådet er på vej til at give 37 mio. kroner til Spejdernes Lejr, der kommer til Sønderborg i 2017.

  • Det er ikke fordi vi ikke vil have en spejderlejr, men vi frygter, at det her kan ende som grand prix-skandalen, siger Peter Hansen med henvisning til Eurovison Grand Prix’et i København, der endte med enorme ekstraregninger.

  • Da vi fik forelagt idéen før jul, fik vi at vide, at det ville koste op mod 20 mio, kroner. Allerede der syntes vi, at det var mange penge, men vi nikkede ja. Nu er prisen så 37 mio. kroner. Det svarer til, at kommunen giver hver spejder 1.000 kroner i hånden, når de kører over broen, siger Peter Hansen.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Udover økonomien er Peter Hansen også bekymret for investeringerne i infrastruktur i området.

  • Vi har aldrig behandlet områdets fremtid politisk, og nu vil man bygge en scene og grave kloakker ned. Vi laver reelt en fuld byggemodning af et område, som vi ikke ved, hvad vi vil bruge til i fremtiden.

  • Hvis man før jul havde sagt, at prisen ville blive 37 mio. kroner, var der nok ingen, der havde sagt ja. Vi har sagt ja til at give 20 mio. kroner, og det løfte løber vi naturligvis ikke fra. Hvis det ikke er nok til en lejr, må spejderne selv finde det resterende beløb, siger Peter Hansen.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...