Valggruppen 2013: Vælgermøde med 11 deltagere

29. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

11 tilhørere, hvoraf den ene er byrådskandidat og to er blevet bedt om at dukke op med en række spørgsmål, der kan holde politikerne i panelet til ilden er den virkelig, der dannede Valggruppen 2013’s vælgermøde på Amaliehaven tirsdag aften.

Jørgen Jørgensen, SF.

Jørgen Jørgensen, SF.

Artiklen fortsætter under annoncen

I panelet sad Jørgen Jørgensen fra SF, Kristian Myrhøj fra De Radikale, Erik Lauritzen og en ekstra socialdemokrat, Willy Sahl, der kom ud i en større forklaring om kommunens økonomi og vindmøller. Men inden debatten nåede til det, blev der sagt velkommen fra aftenens ordstyrer Børge Zanchetta:

– Velkommen til jer og så vil jeg nævne, at flere partier har valgt ikke at præsentere sig for alle vælgere. Og dem om det, siger han.

Erik Lauritzen, Liste A

Erik Lauritzen, Liste A

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg blander mig ikke i diskussionen om invitationer, men kommer, når jeg inviteres, siger Erik Lauritzen. Han forklarer, at han har brug for at møde flest mulige vælgere. naturligvis for at få flest mulige stemmer.

– Socialdemokraterne arbejder for en kommune i balance. Det betyder balance mellem Sønderborg og landsbyer, mellem indtægter og udgifter, fremtidsinvesteringer og service, siger Erik  Lauritzen og nævner, at der nu er styr på økonomien.

– Det er første gang siden kommunesammenlægningen. Og med det nye budget skal vi stadig spare, men nu er der ro til, vi kan tænke os rigtigt godt om, så vi effektiviserer på den rigtige måde, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi vil også have en balance mellem ret og pligt – og her tænker jeg på de ledige og den oplevelse, som de får på Jobcenter. Vi skal have Jobcenter til at fokusere på den enkelte og vedkommendes muligheder fremfor at sende vedkommende til det sted, der gavner økonomien bedst, siger Erik Lauritzen.

Plads til alle

– I SF går vi på valg på, vi vil have en kommune med plads til alle. Og det betyder, at vi er glade for unge, gamle, raske, syge, hårdtarbejdende og ledige, rige og fattige, siger Jørgen Jørgensen, der i kraft af sin formandspost i Socialudvalget er på hjemmebane i Amlaiehaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er et topmoderne plejecenter, der har kostet 150 millioner kroner. Snart begynder byggeriet af ældreboliger omkring plejecentret, så der sker bestemt noget i Augustenborg, siger socialudvalgsformanden. Det tidligere plejecenter skal huse psykisk syge i kortere eller længere tid.

– Vi har mange opgaver, som vi får fra regionen og derfor investerer vi ret mange penge i denne tid. Senhjerneskadede, ældre somatiske patienter, der udskrives meget hurtigt fra hospitaler og så videre. Det alt sammen koster penge, siger Jørgen Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ville også høres

Kristian Myrthu er gået ind i politik, fordi han ikke syntes, at borgere i de mindre landsbyer blev hørt af politikerne. Han var selv en af frontkæmperne i kampen mod vindmøller i Vestre Sottrup.

Radikale Kristian Myrthu og Willy Sahl fra Socialdemokraterne.

Radikale Kristian Myrthu og Willy Sahl fra Socialdemokraterne.

– Det er fint, at Socialdemokratene kom i tvivl om det gode ved vindmøller og satte alt i stå. Det er så lidt pudsigt at timingen faldt sådan, at de blev klogere lige op til valgkampen, siger Kristian Myrthu.

Politisk drivkraft

Socialdemokratiske Willy Sahl, der ønsker at skifte taburetten i regionen ud med en plads i Byrådet, siger at Sønderborg Kommune mangler politisk drivkraft, pondus og lederskab. Han efterlyser et Byråd, der vil fællesskab og ikke satser på centralisering.

Efter indlæggene drejede debatten sig rigtigt meget om økonomi, Ewers Pakhus og budgetoverskridelser.

Spørgsmålene faldt på skift fra de inviterede læserbrevs-skribenter uagtet, at mødet handlede om vækst og fremtid i udkanterne af Sønderborg Kommune.

Udenfor Sønderborg by

I Augustenborg har en gruppe planer arbejdet på at bruge det tidligere rådhus til fordel for kunstmalere og den idé bakkes op af Byrådet.

– Vi kan ikke sidde i Byrådet og sige, hvad der gavner de enkelte byer, men vi kan bakke op om det, der ønskes rundt omkring og faktisk har vi sat penge af til det, siger de to byrådspolitikere.

– Vi kan ikke genskabe Nordborg som en driftig handelsby, men nu er der andre ting på vej, som vi snart skal se på, siger de. Og det er blevet lettere at have en dialog nu, hvor Nordborg taler med en stemme fremfor gennem tre handelsforeninger.

– Også i Gråsten er der initiativer, der arbejdes med.

Se billeder fra vælgermødet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.459519887501697.1073741940.271358109651210&type=1

20. april 2024 112, Nordborg

Ild i autocamper

20. april 2024 112

Lørdag middag rykkede frivillige brandmænd fra brandværnet i Nordborg ud til en brand i en autocamper. “Heldigvis holdt bilen tæt ved brandstationen og det gjorde også en del, at bilejeren havde begrænset flammerne med sin pulverslukker”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ilden bredte sig ikke fra motorrummet. Sydals Frivillige Brandværn har også […]

Læs mere...