Valgkamp: Alssundlisten vil i dialog med universitetet

23. oktober 2013 Uncategorized
Thorkild Kristiansen vil arbejde for at få flere studerende til byen.

Thorkild Kristiansen vil arbejde for at få flere studerende til byen.

Logo_AlssundlistenByrådskandidat Thorkild Kristiansen, Alssundlisten, skriver:

Artiklen fortsætter under annoncen

SDUs tre fakulteter i Sønderborg – det tekniske, det samfundsvidenskabelige og humanistiske – kan være nøglen til at realisere kommunens erhvervspolitiske vision.

De uddannelser vi har i dag understøtter erhvervslivets behov, men ikke nødvendigvis morgendagens krav. Formår vi at overbevise SDU om behovet for, at studierne bliver mere tværfaglige, kan vi få flere studerende til byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver, at de eksisterende uddannelser i højere grad udbyder kurser, som eksempelvis gør at ingeniøren bliver motiveret til at snuppe et kursus i kulturel forståelse og formidling. På den måde er der mulighed for at sammensætte helt nye uddannelser baseret på et bredt vidensmæssigt fundament. Det åbner nye muligheder for de studerende, og det de kan tilbyde virksomhederne.

SDU i Sønderborg kan blive et uddannelsesmæssigt testcenter hvor vi prøver nyt. Universitetets størrelse er perfekt til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Alssundlisten ønsker vi en tæt dialog med SDU, så Sønderborg får nye og innovative uddannelser.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...