Valgmøde: Nordborg skal løftes af mennesker i Nordborg

25. oktober 2013 Uncategorized
Carl Erik Rasmussen fra Valggruppen 2013 ledede debatten nænsomt og elegant.

Carl Erik Rasmussen fra Valggruppen 2013 ledede debatten nænsomt og elegant.

Niels Ole Bennedsen, Jan Prokopek, Jørgen Jørgensen og Solveig Halvorsen havde sat sig i panelet, hvor de hørte Carl Erik Rasmussen fra Valggruppen 2013 byde velkommen til vælgermødet på Nordborg Bibliotek torsdag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Meningen med vælgermødet er sådan set at sikre, at Nordborg og andre yderområder ikke glemmes af politikerne, siger Carl Erik Rasmussen. På stolene sad 40 mennesker parat til at give kandidaterne nogle ord med i rygsækken. Men først skulle politikerne selv fortælle lidt om, hvad de har gjort eller vil gøre for Nordals.

– Jeg har været med til at gøre det mere trygt, fordi vi nu har et Sundhedshus, der sikrer lægehjælp mange år frem, siger Jørgen Jørgensen. han forklarer også skattestigningen ved at udtrykke, at der ville have kommet voldsomme nedskæringer i de kommende år, hvis ikke et flertal i Byrådet havde sat skatten op.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi mister omkring en milliard i tilskud i de kommende år, siger han, inden han nævner, at der i budgetforliget er taget højde for, der skal gøres noget ved de grønne områder og de mange huller i vejene.

Fire dårlige år

– Vi har været igennem fire dårlige år. Ikke alene i Nordborg, men i alle kommunens yderområder, hvor servicen er dalet og skoler er lukket, siger Niels Ole Bennedsen. Han nævner, at han kæmpede imod uddannelseshuset i Havnbjerg, fordi det burde have været lagt i Nordborg. Nu frygter han, det er på vej til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Borgmesteren har lovet, der skal gang i Nordborg og jeg har løbende rykket hende. Vi fik træer for en million kroner, men det har ikke udviklet noget, siger han. Og Visionen fra Fælleslisten og Slesvigsk Parti om at gøre Nordborg Sø til et badested, kalder han ren utopi.

– Altså kan vi ikke vente hjælp udefra. Vi må selv komme med ideer til fremtiden og vigtigst af alt, så skal vi huske, det faktisk er godt at bo i Nordborg. Taler vi det ned, så er der ingen, der vil flytte herop, siger Niels Ole Bennedsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal stå sammen

– Os på Nordals skal stå sammen og vil i gavne Nordborg, så skal i stemme på kandidater fra Nordals, siger Jan Prokopek, der først fortalte, at han fra torsdag i den kommende uge er pensionist og får masser af tid til at drille kommunens politikere. Både i det nuværende og det kommende Byråd.

– Nordals har mistet 3600 arbejdspladser og de kommer ikke igen. Altså må vi have udviklet turismen, fordi det giver mange job i servicefagene, der følger i kølvandet på turisterne, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

han foreslår, at politikere valgt på Nordals laver en kaffeklub, hvor de snakker lokale emner, men det falder ikke i god jord hos partifællen Niels Ole Bennedsen, der vil tænke Nordborg ind i den helhed, der hedder Sønderborg Kommune fremfor at føre sognerådspolitik.

– Så laver jeg en hemmelig kaffeklub, for hemmelige ting har det med at trække folk til, siger Jan Prokopek.

Ikke et ord om Nordals

Den radikale Solveig Halvorsen fik fem minutter til at fortælle, hvad hun vil gøre for Nordals og hun brugte tiden helt og fuldt uden at ramme sagens kerne.

Hvem styrer?

– Tør i politikere indrømme, det er embedsmændene, der styrer kommunen, spørger Arne Nielson, som politikerne kender ret godt. han er kendt for at klage over fejl og mangler fra kommunens side.

– Det tør vi og det er embedsmændene, der styrer ret meget – og det gør de, fordi der ikke er politisk retning på tingene, siger Jan Prokopek. han støttes af sine to byrådskolleger i, at politikere siger ja til mange ting, som de ikke er helt inde i detaljerne om.

– Vi misser nogle ting, siger Jørgen Jørgensen. han finder det dog urimeligt, at han selv klandres for, at byggerier ikke sker efter reglerne.

– Som politiker er man jo ikke byggesagkyndig, men må regne med, at entreprenøren på opgaven sikrer, at alt sker efter bogen, siger han.

Positiv afslutning

– Hvis vi vil noget med Nordborg, så skal vi hjælpes ad. Både politikere og alle os, der bor her, siger Niels Ole Bennedsen. han opfordrer til, at alle husker hinanden på de gode historier om, at det faktisk er dejligt at bo i Nordborg. Og så gælder det om at komme med ideer, der sætter gang i hjulene.

– Og det er ikke nok at skrive læserbreve, siger han. Kun handling gi’r forvandling.

Se billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.457105234409829.1073741934.271358109651210&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...