Venstre: 10. kl. skal tænkes påny

9. september 2013 Politik

Onsdag skal Sønderborg Byråd tage stilling til, om den kommunale 10. klasse fortsat skal ligge på Sønderskovskolen, eller om det i fremtiden er kommunens ungdoms- og erhvervsuddannelser, der sammen med VUC skal huse kommunens 10. klassetilbud. Venstre mener, at der er behov for nytænkning, for at gøre 10. klasseeleverne klar til en ungdoms- eller erhvervsuddannelse.

 

– 10. klasse skal ses som et springbræt til erhvervsskolerne og ungdomsuddannelserne. Det skal være en rolig start på noget nyt frem for mere af det, de kender fra folkeskolen. Derfor vil Venstre stemme for en model hvor EUC Syd, ungdomsuddannelserne og VUC er gået sammen om at udbyde 10. klasse i Sønderborg Kommune. Desværre ser forslaget ikke ud til at kunne samle flertal, siger borgmesterkandidat Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Beslutningen om hvem der i fremtiden skal stå for kommunens 10. klassetilbud er endt i byrådet, efter at der i Børne- og Uddannelsesudvalget ikke var enighed og en afstemning endte med stemmerne 3-3. Et af de væsentligste årsager til, at Venstre anbefaler den nye model, er, at der er behov for at mindske frafaldet på erhvervsuddannelserne.

 

Jeg håber vi kan få en god, saglig diskussion i byrådet om hvordan vi skaber en god 10. klasse. I Venstre er vi bekymrede for det frafald vi ser på ungdoms- og erhvervsuddannelserne. Det kan – denne model være med til at stoppe, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Hvordan frafaldet på erhvervsskolerne kan mindskes er også et at emnerne, når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, onsdag besøger EUC Syd i Sønderborg, forud for den kommende erhvervsskolereform.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...