Venstre: Dybbøl Mølle skal på Finansloven

20. november 2020 Politik

Venstre prioriterer med sit finanslovsforslag at afsætte 1 million kroner hvert år til drift, vedligehold og formidling af Dybbøl Mølle fremover. Dybbøl Mølle er nemlig en del af vores nationale kulturarv, og derfor skal møllen også sikres en fast bevilling på finansloven, mener Ellen Trane Nørby fra Venstre.

”Da vi havde regeringsmagten afsatte vi sammen med Dansk Folkeparti en særbevilling til Dybbøl Mølle, så møllen kunne blive totalrenoveret inden 100 året for fejringen af genforeningen her i 2020. Nu er tiden så til at sikre Dybbøl Mølle en fast årlig driftsbevilling, så vi løbende kan vedligeholde og videreudvikle formidlingen af Dybbøl Mølle i tæt samarbejde med Historie Center Dybbøl Banke. Derfor afsætter vi på vores finanslovsforslag 1 million kroner årligt,” siger Ellen Trane Nørby, medlem af kulturudvalget i Folketinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dybbøl Mølle er både et symbolsk og fysisk vartegn for Grænselandet, tabet af Sønderjylland i 1864 og de slesvigske krige og konflikter. Med Venstres finanslovsforslag anerkender vi møllens position som et nationalt kulturminde ved at prioritere den på finansloven”, siger Ellen Trane Nørby.

Hun har sammen med Venstres Hans Christian Schmidt, der også er formand for Kulturudvalget i Folketinget, gennem flere år arbejdet aktivt for, at Dybbøl Mølle blev anerkendt med en finanslovsbevilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med Venstres finanslovsudspil fortsætter kampen nu for at finde et flertal udenom regeringen, der ligesom Venstre ønsker Dybbøl Mølle på finansloven, fordi vi beklageligvis kan konstatere, at den socialdemokratiske regering ikke har penge til Dybbøl Mølle på deres finanslovsforslag, siger Ellen Trane Nørby.

”Jeg er virkelig glad for, at vi i Venstre sætter Dybbøl Mølle på vores finanslovforslag med en million kroner årligt. Nu skal vi så sammen med de lokale aktører kæmpe for at sikre det i den endelige finanslov, for desværre har den Socialdemokratiske regering ikke afsat så meget som én eneste krone til Dybbøl Mølle. Det er trist, for Dybbøl Mølle er et nationalt vartegn og en turistmagnet og den skal prioriteres,” forklarer Hans Christian Schmidt, formand for kulturudvalget i Folketinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Møllen blev sat i stand til Genforeningsåret og vi skal simpelthen ikke risikere at stå i en situation, hvor den igen forfalder. Derfor er vi nu på forkant – det er også det eneste rigtige, at vi her i genforeningsåret slår en tyk streg under, at staten skal påtage sig et medansvar for den fremadrettede vedligeholdelse af møllen”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

”Vi har desværre en regering, der forsømmer kulturlivet og virker helt uinteresseret i både kunst og kultur. Det er helt ved siden af for kulturen og vores historie er så vigtig at løfte. Det ved vi i Venstre”, lyder det fra Hans Christian Schmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pengene afsættes som et led i Venstres forslag til finansloven for 2021, hvor det fremgår, at partiet vil prioritere kulturen ekstraordinært højt. Konkret vil Venstre afsætte en reserve på 150 millioner til at styrke kultur- og foreningslivet samt frivilligsektoren i Danmark.

Det er, ifølge Venstre, 50 millioner mere end det, den socialdemokratiske regering har afsat i deres finanslovsforslag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...