Venstre: Skattestigning på vej i Sønderborg

13. september 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Kun seks kommuner i Danmark har bedt Økonomi- og Indenrigsministeriet om lov til at hæve skatten med 233,2 mio. kr. ud af en pulje på 250 mio. kr. Én af de seks kommuner er Sønderborg. Venstres borgmesterkandidat Peter Hansen forventer derfor, at Sønderborg kommune får lov til at opkræve 95 mio. kr. mere i 2014, som et flertal i byrådet med Socialdemokraterne som bannerfører har ansøgt om.

Peter Hansen kæmper imod højere skat i Sønderborg.

Peter Hansen kæmper imod højere skat i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Det presser vores arbejdspladser, giver færre penge til forbrug i detailhandlen, og de, som i forvejen har mindst, bliver presset yderligere på deres private økonomi. Det er præcis det modsatte af, hvad vi har brug for, siger Venstres borgmesterkandidat, Peter Hansen.

 

Sønderborg kommunes økonomiforvaltning har allerede lavet beregninger på, hvad det vil betyde for kommunens indbyggere:

 

Det ene forslag går på en skattestigning på 0,5 %. Det vil koste en familie med to indkomster på 300.000 kr. 3.000 kr. om året (125 kr. pr. person om måneden).

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Det andet forslag går på en kombineret skattestigning på 0,4 % og en stigning i grundskyldspromille på 3,4 promille. Det vil koste en familie med to indkomster på 300.000 kr. 4.440 kr. om året (185 kr. pr. person om måneden).

 

Med økonomiforvaltningens beregninger slipper Sønderborg kommunes indbyggere endda billigere, end hvis Socialdemokraterne får lov at bestemme. I Socialdemokraternes valgoplæg foreslås det at hæve skatten med 0,7 % og samtidig også hæve grundskyldspromillen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Socialdemokraterne skaber usikkerhed og utryghed om arbejdspladserne i Sønderborg. Venstre vil en anden vej, vi ønsker stabile økonomiske vilkår for vores virksomheder, samtidig med at vi vil sikre og udvikle den kommunale kernevelfærd. Det kan lade sig gøre, hvis man har den rette vilje, siger Peter Hansen.

 

Ved førstebehandlingen af Sønderborg kommunes budget for 2014 i den forgangne uge, meldte Venstre klart ud, at partiet siger nej til en skattestigning og i stedet vil komme med sit eget forslag til et budget for 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Sønderborgs økonomiske udfordringer kan løses uden skattestigninger. Derfor fremlægger Venstre vores eget budget for 2014, hvor vi vil skabe en sund balance i kommunens økonomi, siger Peter Hansen.