Venstre vil have afsluttet buskortsagen

29. januar 2015 Uncategorized

Venstre har ved flere lejligheder fremført ønsket om gratis buskørsel til studerende senest på byrådsmødet den 4. juni sidste år og  fik at vide det ville indgå i budgetforhandlingerne.bus-sydtrafik

Venstre konstaterer, at der stadig ikke er noget konkret forslag fra flertalsgruppen og vil derfor diskutere sagen på byrådsmødet på onsdag.

Venstre foreslår der for følgende:

”Byrådet beslutter at indføre gratis buskort for studerende i Sønderborg kommune, med en afstand fra hjem til skole på mindst 9 km.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknik- og Miljøudvalget pålægges at sikre at buskortet kommer fra skoleåret 2015/16. Oplæg til økonomi og finansiering fremlægges senest på efterfølgende byrådsmøde”.

Teknik og Miljøudvalget har fundet penge til buskort – men for at kabalen går op, så skal de unge have mindst 13 kilometer mellem hjem og uddannelsessted – og derfor er forvaltningen blevet bedt om at se på sagen på ny.

Den proces vil Venstre have lidt tempo på.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...