Venstres Nytårskur: Kommunestatus og valgtaler

12. januar 2015 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag eftermiddag holdt Venstre i Sønderborg den årlige Nytårskur, hvor hele 80 partifæller kunne høre seneste nyt fra tre af de folkevalgte. Først i rækken Fatma Öktem, der er i Folketinget sammen med lokale Ellen Trane Nørby, som også havde et indlæg ved Nytårskuren.

Det samme havde Peter Hansen fra Venstres byrådsgruppe.

“Vi er jo ligesom ikke med i festen i den flok, der hedder flertalsgruppen i byrådet og vi er eneste parti udenfor

Peter Hansen fortæller, at i byrådet er Venstre ligesom ikke med til festen.

Peter Hansen fortæller, at i byrådet er Venstre ligesom ikke med til festen.

Artiklen fortsætter under annoncen

budgetforliget. Vi havde lavet vores eget budget, men det ville for eksempel tidligere borgmester Aase Nyegaard og Fælleslisten ikke støtte. Den tidligere borgmester mente ikke, hun kan stemme for en skattestigning og så feje den af bordet igen”, siger Peter Hansen.

Venstre holdt – traditionen tro – Nytårskur i Café Alsion og den ramme kom Peter Hansen også ind på i sin tale.

“Nu forsvinder der fire uddannelser her fra Alsion. Vi skal til at tænke alvorligt på, hvordan vi holder fast i det, som vi har. SDUs aftale med Alsion udløber i 2017 og det er ingen naturlov, at SDU forlænger aftalen”, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller partistøtterne, at byrådsgruppen er skarp og kommer med flere forslag i Byrådssalen.

“Forslagene går enten på noget aktuelt eller ud fra de valgløfter, vi gav i valgkampen”, siger Peter Hansen. For eksempel har Venstre slået mange og store slag for at få SFO-taksterne sat ned og partiet har i lang tid ment, at kommunen skulle tage sig af oversvømmelserne ved Skovmose.IMG_7833

Artiklen fortsætter under annoncen

“Havde flertalsgruppen været med på den, så havde vi sikkert undgået den seneste oversvømmelse derude”, siger Peter Hansen. I rækken af forslag fra Venstre er også en Uddannelsesfond, som der er fyldt 10 millioner kroner i, så der er noget at arbejde med, når der skal tænkes i at tiltrække nye uddannelser.

“Vi skal også gerne have flyttet Forskerparken over i Uddannelsesfonden. Det vil give god mening”, siger Peter Hansen.

Hjernevaskede kujoner

De seneste dage har medierne været fyldt med drabene på Charlie Hedo-tegnere og andre i den seneste terrorhandling.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det angreb blev udført af hjernevaskede kujoner og har intet med martyrer at gøre. Der er ingen jomfruer i vente til de mordere, der har voldtaget islam og slået mennesker ihjel”, siger Ellen Trane Nørby.

Vi trænger til et valg og det skal selvfølgelig være et, som Venstre vinder, siger Ellen Trane Nørby.

Vi trænger til et valg og det skal selvfølgelig være et, som Venstre vinder, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Angrebene skete i Paris og det er jo rimeligt langt væk fra trygge Sønderjylland og resten af Danmark.

“Men vi har unge herhjemme, der hylder kujonerne i Paris og vi har en moske, hvor man opfordrer unge til at rejse til Syrien og kæmpe for IS”, siger Ellen Trane Nørby.

inge

Inge Plauborg får lyttet til flere politiske taler på kort tid.

“Måske skal vi have skærpet straffen til dem, der rejser ud for at slå ihjel for IS”, siger hun. Hun vil ikke blive forbavset, hvis det skulle vise sig, at moskeen i Aarhusforstaden får offentlig støtte.

Ellen Trane Nørby mener, der er brug for et folketingsvalg i en fart og det skal selvfølgelig være et, der betyder, at Venstre får Statsministeriet.

“Så vil der blive stillet krav til flygtninge og indvandrere, når de kommer til landet. Der vil blive sat fokus på væksten, så nogle af de 800.000 ledige får chancen for at forsørge sig selv. Og vi vil holde hånden under uddannelsesteder som Alsion og andre i yderkanten, så der fortsat kan uddannes de mennesker, der rent faktisk ender med at få job i området”, siger Ellen Trane Nørby. Hun er også tilhænger af, at der ikke skal uddannes så mange til ledighed. Der er studier, hvor man på forhånd kan sige, at chancen for job er lige så store som chancen for en million i Lotto.

“Studerende er mobile, når de skal uddanne sig. Men når de er færdige og får sig en familie, så er det slut med at flytte rundt”, siger Ellen Trane Nørby.

Fatma – et almindeligt dansk navn

Vi skal helt tilbage til de glade tressere, hvis vi skal have en tidshorisont på, hvornår der begyndte at komme gæstearbejdere i stort antal til landet.

“Og i 1969 kom min morfar for at arbejde. Halvanden generation senere er hans barnebarn valgt ind i den fornemste forsamling af folkevalgte, nemlig Folketinget”, siger Fatma Öktem på Venstres Nytårskur. Hun var inviteret ind som såkaldt gæstetaler og kredsformand Daniel Staugaard havde sikret sig at finde en folketingskandidat, som sønderbogrnsere ikke kan stemme på.

Fatma Öktem, aarhusianer, fik ordet ved Venstres Nytårskur.

Fatma Öktem, aarhusianer, fik ordet ved Venstres Nytårskur.

Fatma Öktem stiller op i Horsens og bor i Aarhus.

“Jeg siger, jeg er dansk og det er jeg også. Fatma er et helt almindeligt dansk navn og i kan selv spørge hjemme Aarhus”, siger hun. Selv synes hun, at hun er et skoleeksempel på vellykket integration.

“Jeg gik i en dansk folkeskole, legede med danske børn og kom på besøg i danske hjem. Dansk blev mit førstesprog og selvfølgelig kan jeg også tyrkisk”, siger Fatma Ökem.

“Jeg er stolt af at være dansk og i andre kredse er det et skældsord at ville være dansk. Sådan er det altså også og så kan vi spørge os selv, hvordan det går med integrationen”, siger venstrepolitikeren.

Paralelsamfundene er en kæmpe udfordring i forhold til integrationen, siger Fatma Öktem i Alsion.

Paralelsamfundene er en kæmpe udfordring i forhold til integrationen, siger Fatma Öktem i Alsion.

“Vi ser masser af unge kvinder med anden etnisk baggrund end dansk på de videregående uddannelser og samtidig har vi paralelsamfund med social kontrol, masser af ledighed og kriminalitet.”

“Vi ser arabiske skoler dukke frem og der taler børnene arabisk hele dagen og det samme gør de, når de kommer hjem. Hvordan skal det mon gå med at integrere de børn”, spørger Fatma Öktem.

“Jeg mener, at hver enkelt selv skal være ansvarlig for sin egen integration. Og man kan sagtens sætte niveauer på kontanthjælpen, der skal starte med et beløb, der er på niveau med SU og så skal det stige hver gang der beståes en test, så vi belønner dem, der gør en indsats'”, siger den aarhusianske politiker. Flygtninge og indvandrere stiger i udbetaling i takt med, at de arbejder på at blive integreret.

Hun mener, at integrationen er særdeles vigtig, fordi det er via integrationen, vi får bremset fødekæden til de voksende paralelsamfundt.

“De er vores største udfordring”, siger Fatma Öktem. Demokratiets største svaghed er demokratiet.

“Demokrati gør det helt legalt at være imod demokratiet”.

billede

 

 

 

 

 

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...