Ny vandforsyningsplan er på vej i høring

Pressefoto
Pressefoto
8. juni 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Rent drikkevand til alle, god drikkevandskvalitet nu og i fremtiden og bæredygtig udnyttelse af grundvandet er i fokus i Sønderborg Kommunes forslag til en ny vandforsyningsplan, Vandforsyningsplan 2023-2031, som Natur, Klima-og Miljøudvalget har godkendt.

”Vandforsyningen i Sønderborg Kommune er god og stabil, men det er vigtigt med et værktøj som Vandforsyningsplanen, så vi fortsat sikrer en høj forsyningssikkerhed i fremtiden. Planen skal samtidig sikre, at grundvands-ressourcen i kommunen beskyttes, så vi har rent drikkevand på et bæredygtigt grundlag uden at påvirke naturen negativt”, siger udvalgsformand Asger Romme Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremtidssikring af vandforsyningen sker i et samarbejde med vandværkerne, som har haft Vandforsyningsplan 2023-2031 i forhøring.

Vandforsyningsplan 2023-2031 har fem mål

Adgang til rent drikkevand for alle borgere

Sikring af god drikkevandskvalitet

Fremtidssikring af vandforsyningen

Bæredygtig udnyttelse af grundvandsressourcen

Beskyttelse af grundvandsressourcen.

Vandforsyningsplan 2023-2031 sendes i otte ugers offentlig høring og kan ses på Sønderborg Kommunes hjemmeside.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...