Single-netværk mødes i den virkelige verden

10. maj 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Der er et pænt stykke over 400 medlemmer i Sønderborg Singlenetværk på Facebook. Det er et år siden, siden blev oprettet og ved hjælp af den er der opstået masser af nye venskaber.by

– Netværk som vores er der i mange andre byer og tro nu ikke, at det bare handler om at sidde og skrive på Facebook. Vi mødes på kryds og tværs til alle mulige arrangementer, siger Tina fra administratorgruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Den første og den sidste fredag hver måned, så samles en del af os på Penny Lane og en gang om måneden spiser vi sammen på Café Figo og hver søndag klokken 14:30 går vi den lange tur i hundeskoven. Den, der tager et helt kvarter, siger Jytte, som også er med i administratorgruppen. Den lange gåtur fører selvfølgelig kaffe og kage med sig.

Det vigtige i netværket er at åbne muligheder for, at mennesker kan mødes og lørdag hygges der i Fjordhytten ved Madeskoven.

– Det er første gang, vi skal overnatte og det er fordi vi synes, vi ligesom skal lave noget særligt. Netværket er et år i den kommende uge, siger Kim og Preben, der også er med i administratorgruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansigt til ansigt

Medlemmerne i netværket er – med få undtagelser – på den høje side af tallet fyrre. Når man så også er single, så er det begrænset, hvor stor vennekredsen er.

Her er en del af de singler, der brugte weekenden sammen med andre i Fjordhytten.

Her er en del af de singler, der brugte weekenden sammen med andre i Fjordhytten.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har en, der siger, at vennerne i netværket nærmest er hans familie, siger Tina.

– Og det siger jeg, fordi der blev taget virkeligt godt imod mig, da jeg kom første gang for ni måneder siden, siger Leo. Efter at have været sammen med netværket en enkelt aften, begyndte han at tage med til arrangementerne og det synes han, er herligt.

– Og så er vi flere, der finder sammen, når der ikke er slået noget op, hvor vi alle kan være med, siger han. For eksempel kan Jytte finde på at åbne sit hjem til en gang kaffe og kage. Når det står på netværkets Facebook, så melder interesserede sig bare til.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Faktisk synes jeg, at vi alle sammen i netværket er gode til at tage imod nye. Vi ser mennesker ud fra, hvordan de er og hvad de rummer. Om der er råd til det seneste nye tøj eller ej, spiller ingen rolle. Det er det menneskelige, der er spændende og vigtigt, siger hele administratorgruppen.

Rødt kort

Der er en regel, der siger, at er man ikke single, så kan man ikke være med i netværket. Og den regel holdes der fast i.

– Selvfølgelig er der nogle medlemmer, der finder sig en kæreste og der er også nogen, der finder hinanden her. Og det er jo herligt, men så kan de ikke være med længere, siger Tina. Alt det fælles bygges på, at alle er single og sådan skal det blive ved med at være.rødt kort

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og det synes jeg er alletiders. For når jeg er til noget sammen med par, så vogter kvinderne over mig, fordi de tror, jeg er ude på at score deres mænd, siger en af de kvinder, der er med i Fjordhytten. Hun tilføjer:

– Her ved vi, at vi alle sammen er singler og så kan vi alle sammen slappe af og bare nyde hinandens selskab.

Ligesom flere af medlemmerne drømmer hun om at finde en kæreste – og det er sådan med forelskelse og kærlighed, at man aldrig ved, hvornår det pludselig sker. Det er ikke noget, der kan løbes efter, skrives efter og det nytter heller ikke bare at sidde hjemme og vente.

– Og i singlenetværket kommer vi ud blandt andre mennesker, hvor drømmekvinden eller drømmemanden også kommer en skønne dag.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...