Foredrag: At være pårørende til alvorligt syge er svært – men der kan findes livsglimmer

Anja Aalund. Pressefoto
Anja Aalund. Pressefoto
15. august 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Hvad sker der i en familie, når alvorlig sygdom rammer?

Hvordan bevarer man sig selv, mens man tappert holder sammen på det hele?

Når der er Livsflimmer, gælder det om at polstre sig med Livsglimmer. Her finder vi Livsglimmer selv når livet flimrer, skriver Netværkshuset i en pressemeddelelse.

Et hudløst ærligt foredrag om tilladte og ’forbudte’ tanker og følelser, når sygdom rammer.

Foredraget er et selvkærligt helle for dig, der er pårørende til et menneske med alvorlig, fremadskridende sygdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

At være pårørende er et tungt ansvar. Et Ansvar, der kan virke ensomt, uoverskueligt og umenneskelig svært. Men der er hjælp at hente, når man som pårørende har mistet overblikket, gejsten – og måske også næsten sig selv. Fra Livsflimmer til Livsglimmer handler om at vise dig, at selvom livet flimrer, så er der også livsglimmer- når du lærer at få øje på det.

Du har fået en ny titel, ’pårørende’, men den er ikke helt din identitet- og den må ikke overtage dit liv og din livsglæde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du er nødt til at være noget for dig selv – for at kunne være pårørende. Du fortjener at dit finde dit Livsglimmer – og det er lige nøjagtig det, jeg er her for at hjælpe dig med, lyder det fra foredragsholderen, Anja Aalund, der pludselig selv var ’pårørende’.

Hendes liv som pårørende startede i 2017, hvor hendes mand, Frank, blev alvorligt syg og fik konstateret Lewy Body Demens. Han var 55 år, hun var 48, og deres døtre var 12 og 15 år.

”Efter i mange år at have arbejdet på den professionelle side af bordet med pårørendesamarbejdet og mennesker med handicaps, oplevede jeg nu for alvor, hvad det vil sige at være pårørende. Og det var ganske overvældende”, siger Anja Aalund og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nu var jeg ikke længere kun mor, kone, kæreste, søster, datter, veninde og så videre. Det at være pårørende kom til at definere mit liv helt grundlæggende. Jeg oplevede at stå alene med alting, at have ansvar for alt, at være i krise – både som familie og som mig selv. Jeg oplevede, vi faldt fra hinanden”.

”Den barske erkendelse og min nye livssituation fik mig til at tænke, at vi måtte kunne gøre hjælpen til de pårørende bedre – og derfor har jeg gjort det til mit professionelle virke at tale om pårørende samarbejdet – og drive det i den rigtige retning”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget med Anja Aalund den 5. september klokken 14 til 16 finder sted i Loungen i Broager Sparekasse Skansen.

Pris 60.-kr inkl. kaffe og kage.

Tilmelding til: [email protected], mob: 40 11 66 23 – prisen inklusiv kaffe og kage er 60 kroner.

De 150 billetter sælges efter først til mølle.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...