Opskrift: Undgå at brænde andet end ukrudt af med ukrudtsbrænderen

25. april 2013 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Nye tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at der hvert år opstår omkring 400 brande fordi ukrudtsbrændere er kommet for tæt på tørt græs, buskads, bygninger eller bilen i indkørslen. Ufornuftig omgang med en gasbrænder kan føre til både materielle skader og personskader i form af forbrændinger.

Så budskabet er klart:

Fjern ukrudt uden ulykker. Og det gør du sådan her:

Ukrudtet skal kun opvarmes meget kortvarigt, så fordamper vandet i planten. Hvis man brænder løs på planterne, til de forkuller, er der større risiko for ulykker – og desuden kommer ukrudtet igen og igen, fordi rødderne overlever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover at bruge brænderen rigtigt og sørge for, at jorden er fugtig, skal du sørge for, at du har vand til slukning i nærheden. Det er også en god ide at fjerne gasflasken eller gasdåsen, når brænderen ikke er i brug.

Opskrift

Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen giver i fællesskab følgende gode råd til sikker og korrekt brug af ukrudtsbrændere:

•Ukrudtet skal svitses, ikke brændes

•Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning

•Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk

Artiklen fortsætter under annoncen

•Hold øje med glemte gløder

•Forlad aldrig en tændt eller varm brænder

•Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug

•Tjek at ukrudtsbrænderen har DG-mærke

 

5. maj 2024 112, Sønderborg

Ild i en varebil

5. maj 2024 112

Lørdag aften kørte brandbiler fra Station Sønderborg til Sjællandsgade i Sønderborg, fordi der var kommet et opkald om, at en bil stod i flammer. “Det var en varevogn og vi slukkede ilden og vendte retur igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Henrik Jacobsen til SønderborgNYT. Her er der billeder fra branden.

Læs mere...