FOFs aftenskole-aktiviteter fortsætter

28. oktober 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I forbindelse med lanceringen af de nye Corona-restriktioner fastslog statsministeren i fredags, at det er vigtigt, at vi som samfund fastholder aktiviteter i kultur- og fritidslivet.

Det betyder, at aftenskolerne kan fortsætte langt hovedparten af deres aktiviteter – om end der er kommet nye krav, som aftenskolerne skal leve op til, skriver FOF i en pressemeddelelse.

Vigtigst for aftenskolerne er, at de på en række områder ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet på max 10 personer. Kulturministeriet slår i sine foreløbige retningslinjer fast, at det på hold med almindelig, stillesiddende aftenskoleundervisning i fx fremmedsprog er tilladt at gennemføre undervisningen med mere end 10 personer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Således gennemføres foredrag også  – under skærpede retningslinjer – fordi de hører under ”det store forsamlingsforbud” på max 500 personer.

Trine Malm Clemmensen, skoleleder i FOF-Sønderborg, er rigtig glad for, at aftenskolerne får mulighed for at gennemføre størstedelen af deres kurser og foredrag:

”Det er utroligt positivt, at politikerne på denne måde giver borgerne adgang til at lære nyt og hente ny inspiration i det fællesskab, som udgør en hjørnesten i aftenskoleuniverset. Og så oplever jeg det også som en anerkendelse af, at vi som aftenskoler har været meget omhyggelige med at leve op til myndighedernes krav om øget afstand, håndsprit med videre”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye krav til bevægelseshold

Kulturministeriet er endnu ikke færdig med at udarbejde retningslinjerne for hele aftenskoleområdet. Det indebærer, at for eksempel vores bevægelses- og madhold på nuværende tidspunkt er underlagt kravet om max 10 deltagere inklusiv underviser.

”Her har FOF-Sønderborg heldigvis en masse fantastiske undervisere og kursister, der sammen har fundet løsninger, og alle gør deres yderste for, at vi ikke igen bliver nødt til at lukke helt ned for vores fællesskaber”, siger skolelederen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker blandt andet ved, at nogle hold deles op og deler undervisningstiden imellem sig, andre har lavet rotationsordninger og skiftes til at melde afbud, så der er plads til, at resten af holdet kan komme af sted. Enkelte hold er dog blevet foreløbigt udskudt.

Mundbind eller visir

Fra i morgen, torsdag, skal der bæres mundbind eller visir i aftenskolen. Ligesom på restauranter er det derfor et krav, at man bærer mundbind eller visir, når man ankommer. Man kan tage det af, når man sidder ned, men når man bevæger sig rundt og efter endt undervisning, skal man tage mundbind eller visir på igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolelederen er ikke i tvivl om, at både undervisere og kursister nok skal leve op til de nye krav, ligesom det har været et fælles ansvar at få det til at fungere indtil nu:

”Det bliver selvfølgelig lidt mere bøvlet, men det lever vi fint med. Det er usædvanlige tider, og det kræver, at vi står sammen og passer på hinanden. Det vigtigste er, at vi fortsat kan holde dørene åbne for vores deltagere på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde”.