Hotel Comwell: Parkinson kender ingen grænser

5. september 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

”Parkinson kender ingen grænser” – Det er titlen på den event som finder sted på Comwell og Gendarmstien i Sønderborg søndag. Det er det grænseoverskridende netværk for Parkinson-foreningerne i Sønderjylland og Schleswig-Holstein, som er vært for eventen, der er den første af sin art i fælles regi.

Som parkinsonramt er man tilbøjelig til at “gemme” sig i hjemmet og ikke deltage i aktiviteter, hvor mancomwell - revy føler sig anderledes og dermed som genstand for opmærksomhed. Mange oplever imidlertid, når man møder ligestillede med samme diagnose, at det motiverer til øget livskvalitet at dele sine erfaringer, få ny viden og opleve glade stunder i hinandens selskab. Det bliver et tiltrængt pusterum i en vanskelig hverdag. Derfor er events som denne så vigtig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmet på søndag indeholder både faglig viden i form af foredrag ved flere anerkendte professorer indenfor neurologi, forskellige former for bevægelsesterapi samt indlæg som motiverer tilhørerne til at se det gode i livet.

Stephan Kleinschmidt, formand for udvalget for kulturel og regional udvikling i Sønderborg Kommune, siger som optakt til arrangementet:

  • Det er events som denne, der styrker og løfter. De parkinsonramte vinder ved at mødes med andre og få en oplevelse. Foreningerne vinder ved at dele viden og indhente faglige oplægsholdere, som løfter vidensniveauet. Og det grænseoverskridende samarbejde vinder. Jeg kan kun glæde mig over sådan en event – og især, når den foregår i Sønderborg, siger Stephan Kleinschmidt.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen starter med en vandring på Gendarmstien, fra Sønderborg Slot til Sønderskoven.

  • Det var vigtigt for os, da vi planlagde vandringen, at alle kunne deltage, uanset hvor godt eller dårligt gående, man er, forklarer formanden for Parkinsonforeningens Sønderjyllandskreds, Ejner Schmidt. – Ruten langs promenaden er asfalteret det første stykke, hvilket betyder, at også medlemmer i kørestol og med rollator kan komme frem, forklarer han.

Undervejs er der arrangeret opsamling med bus, for deltagere som ikke kan gå hele turen. Herudover byder ruten på underholdende pit stops med fortælling og proviantering.by1

Artiklen fortsætter under annoncen

Eftermiddagen byder på faglige indlæg om relevante emner som f.eks. hjernestimulation, impulskontrol- forstyrrelser og parkinson & demens. Ligeledes er der bevægelse og dans på programmet. Parkinson er en sygdom som påvirker bevægelsesapparatet rigtig meget og gør muskler og led stive, derfor er bevægelse utrolig vigtig. Dagen sluttes af med en portion livsglæde i foredraget, mindre stress og mere gejst. Formand for Parkinsonforeningen Schleswig-Holstein, Jürgen Kunze, siger: ”Vi glæder os meget til denne første fælles grænseoverskridende event i netværket. Ressourcerne blandt vore foreningers medlemmer er sparsomme, så det er noget ganske særligt at stable en event som denne, med 200 deltagere, fra Danmark og Tyskland, på benene.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et lokalt Sønderborg firma, LIAN Consult, som har stået for koordinering, planlægning af eventen og for at skaffe det økonomiske grundlag for gennemførelsen.

  • Det har været en spændende opgave for os at facilitere processen fra netværkets dannelse til idéudvikling af eventen, finansiering, planlægning og afvikling. Det er herlige mennesker, som gerne vil fejre det gode i livet. Samarbejdet på tværs af sproglige og kulturelle forskelle har fungeret. Sønderborg Kommune har vist projektet god opbakning, lige som virksomheder og fonde, lokalt og nationalt, som bidraget med økonomisk og anden støtte, siger Lisbet Holm Møller fra LIAN Consult
  • Artiklen fortsætter under annoncen

30. april 2024 Erhverv, Sydals

Brugsuddeler glæder sig over Kegnæsvej åbnes igen

30. april 2024 Erhverv

Gennem længere tid har der været vejarbejde på Kegnæsvej i Skovby, men på fredag åbnes vejen igen for trafik. “Der bliver lagt asfalt på torsdag og fra fredag kan der køres på vejen”, siger brugsuddeleler Hansjørgen Bonde fra Dagli’ Brugsen i Skovby til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at vejarbejdet har været udfordring. “Og så har […]

Læs mere...