Grænsekontrollen betyder mindre efterforskning af indbrud

16. januar 2016 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Grænsekontrollen lægger beslag på rigtigt mange politibetjente, men ifølge politiledelsen, så giver det ikke de store problemer ude i politikredsene, hvor der jo også er politi-opgaver, der skal løses.

Grænsekontrollen rammer såkaldt almindeligt politi-arbejde.

Grænsekontrollen rammer såkaldt almindeligt politi-arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg fatter ikke, hvordan ledelsen kan sige sådan, for det er ikke rigtigt”, siger en betjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi til SønderborgNYT. Han forklarer, at betjente tager en række 12-timers vagter ved grænsen og så skal der afspadseres i en uge.

Der sker jo indbrud i politikredsen, selvom betjentene står vagt ved grænsen.

“Og de mennesker, der oplever indbrud, får besøg af politiet og sagerne lægges på skrivebordet hos de enkelte betjente. Men når vi står på grænsen eller afspadserer, så bliver de sager på skrivebordet ikke efterforsket”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

300 betjente på vejpoliti1

På et tidspunkt har der været tale om at øge politistyrken med 300 mand og det skulle så gøre arbejdspresset mindre.

“Men husk, at flere end 1000 betjente enten har sagt farvel til jobbet eller er tæt på at gøre det. De skal nyde efterlønnen eller pensionen, så 300 mand rækker ikke til noget som helst”, siger betjenten, der vil være anonym.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har betjentens navn og adresse.

1. maj 2024 REGIONALT, Samfund

Klokken 12 hyler sirenerne og det gør mobiltelefoner også

1. maj 2024 REGIONALT

Den første onsdag i maj tester Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet alle landets sirener og det er anden gang, at alarmen også bliver testet på nyere mobiltelefoner. Det sker klokken 12.00, når sirenerne lyder med ‘Fare-signalet’, som er en tone, der gentages fire gange i løbet af 45 sekunder. Tonen stiger hurtigt og falder langsomt, og der […]

Læs mere...