Sønderborg er Årets Ungdomskommune 2017

23. november 2016 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Prisen som Årets Ungdomskommune går til Sønderborg Kommune. En kommune som i allerhøjeste grad har fokus rettet mod de unge, og som med en alsidig ungdomspolitik formår at skabe et solidt grundlag for et godt ungdomsliv.

Det var et enigt dommerpanel, der tirsdag pegede på Sønderborg Kommune som Årets Ungdomskommune 2017. Om vinderkommunen sagde dommerne:

”Sønderborg Kommune udnytter på fornemste vis, at de er en grænseby i grænseegnen. De løfter og bruger aktivt, at de har mange udlændinge. De nytænker globaliseringens udfordringer og kommer med løsninger til, hvordan globaliseringen kan bruges positivt.”

Artiklen fortsætter under annoncen

I dommernes vurdering blev der ydermere lagt vægt på, at kommunen formår at løfte på alle parametre: De sikrer en stærk deltagelse, har et rigt og inddragende fritidsliv, løser udkantproblematikken fornuftigt ved at tilbyde gratis transport fra oplandet, og så formår Sønderborg Kommune at give alle unge en stemme. Det gælder både handicappede unge, udsatte unge og helt almindelige unge, skriver Dansk UNgdoms Fællesråd, DUF, i en pressemeddelelse.

Kommer ikke til at hvile på laurbærrene

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunen har taget et aktivt valg om at prioritere at give de unge reel indflydelse. Dette gør de blandt andet med 1 mio. kr. til uddeling fra elevrådet/ungdomsrådet.

”For os har det topprioritet, at unge mennesker skal have lyst til at bo, arbejde og studere i Sønderborg Kommune. Derfor inddrager vi også de unge i mange af de beslutninger, der har med deres hverdag at gøre – for det er dem, der bedst ved, hvad der skal til for at være en attraktiv kommune at være ung i,” siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen


”Jeg er helt utrolig glad og stolt over, at Sønderborg Kommune er valgt af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, som Årets Ungdomskommune 2017 – det er en pris, som betyder rigtig meget for hele Sønderborg. Og jeg kan godt love, at vi bestemt ikke kommer til at hvile på laurbærrene – vi har mange planer i de kommende år for, hvordan vi kan blive en endnu bedre ungdomskommune,” siger borgmesteren.

Stort tillykke

”På vegne af hele dommerpanelet vil jeg gerne ønske Sønderborg Kommune stort tillykke. I DUF sætter vi stor pris på, at ungepolitik prioriteres, og vi håber og glæder os til at se og følge endnu flere spændende unge-initiativer i Sønderborg såvel som i landets mange andre kommuner”, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisen som “Årets Ungdomskommune 2017” overrækkes i starten af det nye år, hvorefter Sønderborg hele året kan bryste sig af at være den bedste kommune for unge.

Aabenraa kom ind på en tredjeplads – lige efter Norddjurs Kommune på 2. pladsen.

DUF er en service- og interesseorganisation for 72 børne- og ungdomsorganisationer, der tilsammen har 5.000 lokalafdelinger med i alt 600.000 medlemmer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

30. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Restaurant Flammen siger tak for opbakningen

30. april 2024 Erhverv

Det går rigtigt godt for Restaurant Flammen på Perlegade i Sønderborg, som åbnede den 4. oktober sidste år. “Vores første halve år i Sønderborg har været helt forrygende og vi er superglade for den modtagelse, vi har fået af sønderborgerne – og jeg vil gerne sige tak for opbakningen”, siger Hans Harvest, som er daglig […]

Læs mere...